Biografie

In het UMC St Radboud in Nijmegen ben ik op 30 januari 1979 geboren. Ik ben opgegroeid in het plaatsje Zeeland bij Uden. In die plaats woon ik momenteel. Ik ging tot 1991 naar basisschool De Sonnewijser in Nijmegen. Mijn eerste middelbare school was mavo De Maerle in Uden, gevolgd door ROC De Leijgraaf in Veghel, daar bezocht ik de MEAO met als specialisatie bedrijfscommunicatie. In Tilburg ging ik van 1998 tot en met 2002 naar de Fontys Hogeschool Journalistiek. Ik ben afgestudeerd op het onderdeel radio.

Referenties laatste WanWeek op WanFM

Collage receptieboekMijn eerste ervaring met radio was in de taxi naar Nijmegen. Ik luisterde met veel plezier naar de radiopiraat Keizerstad FM. Ik wist al op jonge leeftijd dat ik iets met radio wilde. In 1993 resulteerde dat in vrijwilligerswerk bij SkyLine in Uden. Ik heb daar uitzendingen geschoven en gepresenteerd. Ook ben ik er actief geweest als redacteur, radiojournalist en televisieverslaggever.

Tijdens mijn opleiding ben ik, na een stage, in 2000 bij Radio Gelderland aan de slag gegaan. Ik heb daar tot september 2003 gewerkt. Bij Omroep Brabant ben ik actief geweest van 2002 tot november 2010. Vooral de eerste zes jaar heb ik daar volop kansen gekregen als presentator, verslaggever, nieuwslezer en radioproducer. Ondertussen leverde ik ook bijdrages aan BNR Nieuwsradio en Radio M Utrecht.

Oud-collega van Omroep Gelderland Paul Versteegen benaderde mij in 2009 voor de Bernhezer Omroep Stichting. Hij kende mijn talenten en het vermogen om zelfstandig te werken. Op zijn verzoek ben ik voor WanFM het actualiteitenmagazine WanWeek gaan maken. Dit heb ik bijna vier jaar vol kunnen houden. Toen was het geld op.

Parallel aan mijn radioloopbaan heb ik mediatrainingen verzorgd voor de brandweer en politie in Brabant-Noord, de Rotary Over-Betuwe en de politieke partij Bernheze Solidair. Ook heb ik reclamespots voor de VVD gemaakt en teksten voor huis-aan-huis-bladen en websites geschreven.

Mijn vrouw leerde ik in 1998 in alternatief uitgaanscentrum De Kobus in Zeeland kennen. In die tijd was ik ook veel als popmuziekverslaggever in De Pul in Uden te vinden. Na een relatie van negen jaar zijn we in september 2007 getrouwd. Onze zoon Lion is juli 2011 geboren. Met mijn vrouw deel ik de passie voor popmuziek. We bezochten samen festivals als Paaspop, Pinkpop, Rock Werchter en Pukkelpop.

Andere interesses zijn politiek en art house films. Voor Vereniging Herindelen Landerd (VHL) heb ik in 2016 van maart tot oktober in de gemeenteraad gezeten. Bijna wekelijks bezoek ik het filmhuis in Uden. Cabaretiers zetten mij aan tot denken en helpen bij levensvragen. Dat geldt ook voor de betere Nederpopmuziek. Ik mag graag voorstellingen bezoeken. Hobbymatig fotografeer ik en haal zo altijd net iets extra’s uit mijn vakanties. Ik zie mezelf vooral op het gebied van eten als een Bourgondiër. Toch is het niet de Franse, maar vooral de Griekse, Spaanse en Chinese keuken die mij kan bekoren.

In minder dan vijfhonderd woorden is dit tot nu toe mijn leven. Meer woorden vind ik niet nodig, want:

elke minuut die je spendeert aan je verleden gaat af van je toekomst.

 

Uden, 25 juli 2017