Raadslid in Landerd

Jolwin Dobbelsteen stopt noodgedwongen als raadslid

Foto: Antoinette Dobbelsteen-Wijdeven
Foto: Antoinette Dobbelsteen-Wijdeven

SCHAIJK – De Vereniging Herindelen Landerd (VHL) gaat op zoek naar een nieuw gemeenteraadslid. Deze moet Jolwin Dobbelsteen op 3 november gaan vervangen. Dobbelsteen moet noodgedwongen vetrekken, omdat hij een huis in Uden gaat kopen. Voor een raadslid is het een vereiste om in dezelfde gemeente te wonen als waarvoor men in de raad zit. Om die reden vertrok VHL-oprichter Theo van Duren in maart uit de gemeenteraad. Jolwin Dobbelsteen nam toen diens plek in.

IMG-20160906-WA0002

 

Dobbelsteen maakt echter een beweging de andere kant op: “Waar Theo vertrok naar het Maasland zoek ik mijn heil in de Peel”, aldus Jolwin Dobbelsteen die hiermee een knipoog maakt naar de referendumcampagne van VHL in november 2015. Toen beloofde VHL dat Reek en Schaijk niet tegen hun zin naar de Peel zouden worden gebracht en Zeeland en ’t Oventje niet naar het Maasland. Inmiddels werkt de Landerdse politiek aan een grote Maashorstgemeente, zoals door de inwoners van Landerd wordt gewenst. “Ik hoop in de toekomst weer herenigd te worden met mijn oorspronkelijke woonplaats, maar voor nu betekent het helaas dat ik afstand moet doen mijn raadszetel”, aldus Jolwin Dobbelsteen.

De raadsvergadering van 29 september is voor Jolwin Dobbelsteen zijn laatste. Hij heeft dan slechts zeven maanden deel uitgemaakt van de Landerdse raad. “Ik vind het jammer dat mijn politieke avontuur nu al ophoud, maar het was wel een leerzame ervaring.”

Zicht op Landerd interview op L-fm door Ton Cruijsen

Arenalokaal.nl

BD.nl

Jolwin Dobbelsteen volgt raadslid Theo van Duren op

Bordje raadslidVHL-oprichter Theo van Duren wordt in de gemeenteraad vervangen door Jolwin Dobbelsteen (37) uit Zeeland. Van Duren moest aftreden aangezien hij buiten de gemeente Landerd gaat wonen. Van Duren stond aan de basis van de Vereniging Herindelen Landerd (VHL) en blijft als voorzitter verbonden aan VHL. Herindelen vertrouwt erop  met Jolwin Dobbelsteen een betrokken en kundige persoon naar voren te schuiven voor het raadslidmaatschap.

Jolwin Dobbelsteen heeft in het verleden zijn betrokkenheid al bewezen in publicaties. Als voormalig journalist is hij (deels) op de hoogte van de procedures in het lokale bestuur. Daarnaast is hij gezegend met een objectieve bril. VHL is er daarom van overtuigd dat hij in staat is een raadslid te zijn voor de hele gemeente Landerd. Dobbelsteen was aan VHL verbonden als secretaris. Die rol geeft hij terug, aangezien bestuur en fractie binnen VHL gescheiden zijn.

20160218artikelbd
Brabants Dagblad

Het bestuur van de Vereniging Herindelen Landerd blijft uit zeven personen bestaan. Theo van Duren treedt als voorzitter toe tot het bestuur. Ties Coolen draagt deze rol over aan de VHL-oprichter. Jolwin Dobbelsteen neemt per 10 maart zitting in de gemeenteraad.

Over zijn voordracht als raadslid zegt Jolwin Dobbelsteen: “Ik ken de politieke arena vanaf de zijlijn en vind het mooi, maar spannend om er nu deel van uit te gaan maken. Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat het bestuur en de fractie mij geven. Ik wil collegiaal en positief mijn bijdrage aan de raad en de gemeenschap leveren.”

ARENAlokaal.nl
ARENAlokaal.nl

 

De Omroeper
De Omroeper

Arenalokaal.nl

BD.nl

Kliknieuws – De Omroeper

 

 

 

 

Udens Weekblad
Udens Weekblad