Songcontest correspondent Patrick Huisman

LIVERPOOL – Songfestivalkenner en liefhebber Patrick Huisman doet verslag van het Eurovisie Songfestival vanuit Engeland. Al merkt hij ook dat populariteit van het festival in de elevator zit, want hij kan er dit jaar niet bijzijn in de zaal. Niettemin dompelt hij zich onder in het Eurovisiefeestje en geeft hij zijn visie op het songfestival en de kanshebbers.

Het songfestival is een liedjesfestijn waarbij zesentwintig landen in de finale staan en waarbij Zweden wint. Verder was Patrick Huisman vrijdag blij met de finaleplaatsen van België en Estland.

ZWEDEN – 12 mei

De in Boxtel geboren producer Wouter Hardy (reportage DtvNieuws) doet dit jaar voor de derde keer mee aan het Eurovisie Songfestival. Hij schreef de song Bridges van de Estse zangeres Alika, die donderdag tijdens de tweede halve finale optreedt.

ESTLAND – 11 mei

Het was Nederland NO dinsdagavond in Liverpool, waar het Groot-Brittanië YES is. De Britten hebben volgens Patrick Huisman het Eurovisie Songestival tot in de puntjes georganiseerd.

ENGELAND – 10 mei

Nederland treft een zware eerste halve finale, stelt Patrick Huisman. Het is daarom dat hij twijfelt of Mia & Dion met Burning Daylight wel de finale halen. Spotify voorspelde maandag dat Nederland als vijfde gaat eindigen.

NEDERLAND – 9 mei

Wachtend op de trein van Londen naar Liverpool besprak Patrick Huisman maandag (8 mei) de Finse inzending Käärijä met Cha Cha Cha, die het volgens hem goed gaat doen bij de televoters.

FINLAND – maandag 8 mei

Play