4Daagse op Dtv & Mfm

OSS/NIJMEGEN – Vierdaagselopers uit Bernheze, Maashorst en Oss worden door Dtv & Mfm op de voet gevolgd. Op Dtv is vanaf 19:00 uur 4Dtv te zien. De redactie heeft lopers uit het verzorgingsgebied gestrikt om te volgen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

In de eerste aflevering wordt ingegaan op het schrappen van de eerste dag vanwege de tropische warmte.

Laura de Jong, verslaggeefster Dtv

Aanvankelijk zou 4Dtv op maandag starten, door het inkorten van de Vierdaagse is dat dinsdag 19 juli geworden.

Patrick Huisman, eindredacteur Dtv Nieuws

Dtv volgt de lopers uit de gemeenten Den Bosch, Oss, Bernheze en Maashorst. Op Mfm is een selectie gemaakt uit deze lopers. Daarbij komt niemand uit Den Bosch aangezien MfmBrabant geen radio maakt voor die stad.

Emmy Friessen (36) uit Heesch gaat dit jaar voor het eerst van start. Zij loopt drie keer 40 kilometer. En zij is ’s ochtends om rond half tien te horen in Jolwin.nl op Mfm.

Emmy Friessen, 40KM

René Ruijs (61) uit Lith zat dinsdag onder de notenboom. Hij begint voor de dertiende keer aan de 50 kilometer en dat terwijl hij er officieel minder hoeft te volbrengen.

René Ruijs, loopt met dochter (27)

De oudste loper die Mfm volgt is Harrie van Nuland (82) uit Volkel. Hij heeft de Vierdaagse zeventien keer eerder gelopen. Ditmaal staat de 30 kilometer op het programma.

Harrie van Nuland, 30 KM

Voor de familie Van Gennip uit Oss is de Vierdaagse een familieactiviteit geworden. Thomas loopt voor de veertiende keer 50 kilomter. Moeder Nicole (59) en dochter Esther (22) lopen samen de 40.

Nicole & Esther van Gennip, 40 KM

De Udense Dorothé Peterse (58) liep de Vierdaagse al negen keer eerder. Toch is ze zenuwachtig over de 104e editie. De mars is immers twee jaar afgelast door corona. Ook maakte zij zich zorgen over de warmte. Een dag korter is voor haar dus niet zo’n probleem.

Dorothé Peterse, 40KM

De Vierdaagse van Nijmegen is vanaf 19:00 uur op Dtv te volgen. Jolwin.nl volgt de lopers tussen 9:30 en 12:00 uur via MfmBrabant.