Tiptracks week 12

Op de Dag van de Slaap komt singer-songwriter Noek met Niet zo’n goede slaper. En Willie Wartaal ging tegenwoordig toch als WiWa of gewoon zijn eigen naam Olivier Locadia door het leven? Nou, dat zal wel niet Sexy genoeg zijn, want als Willie Wartaal is nu de single Sexy verschenen. En verder staat er nieuwe muziek van Lewis Capaldi, The Vices, Phoenix, Rosemary & Garlic en Ray Dalton in mijn Tiptracks-lijstje.

Noek – Niet zo’n goede slaper

Noek is de artiestennaam van Anouk Vrakking. Zij is afgestudeerd aan de Rock Academie in Tilburg. In de nachtelijke uren overpeinst zij het leven. Of zoals ze zelf zegt: ‘als het licht uit gaat, gaat mijn hoofd aan.’ Het mag dan ook niet verbazen dat ze zelf Niet zo’n goede slaper is. Muziek maakt ze, omdat ze gehoord wil worden. Toepasselijk bracht ze Niet zo’n goede slaper uit op de Internationale Dag van de Slaap.

Rosemary & Garlic – Goodbye

De basis voor Rosemary & Garlic is in Ravenstein gelegd. Het folkduo bestaat uit Anne van den Hoogen en Dolf Smolenaers. Zij onmoetten elkaar tijdens een singer-songwriter competitie. Met de EP The Kingfisher wisten ze veel luisteraars via Spotify te trekken. Zelfs zoveel dat ze van de opbrengsten zelf een debuutalbum konden opnemen. Inmiddels zijn ze vijf jaar verder en is er met A Room of One’s Own een nieuw album. Daarbij hoort de single Goodbye, wat hopelijk een hernieuwde kennismaking is.

The Vices – At Least That’s What They’re Saying

Terwijl de Groningse indierockers Amerika aan het veroveren zijn, verschijnt het album Unknown Affairs. Hierbij hoort ook de nieuwe single At Least That’s What They’re Saying. Via het het showcase festival SXSW spelen The Vices zich in de kijker. In ons land kom je komende zomer The Vices in elk geval tegen tijdens het Nirwana Tuinfeest op vrijdag 18 augustus.

Phoenix – After Midnight

Phoenix is een Franse indiepop band. De band is in 1995 in Versailles opgreicht. De single After Midnight was al terug te vinden op het album Alpha Zulu, dat op 4 november 2022 verscheen. Op de single wordt de zang van Thomas Mars aangevuld met die van de Amerikaanse zangeres Clairo.

Lewis Capaldi – How I’m Feeling Now

De 26-jarige Schotse Lewis Capaldi (7/10/96) leerden we in 2019 kennen met de monsterhit Someone you loved, gevolgd door de nog grotere hit Before you go. Binnenkort verschijnt er op Netflix een documentaire over de singer-songwriter. Het verhaal gaat over een jonge artiest, die terugkeert naar zijn roots. De titeltrack van deze documentaire is How I’m Feeling Now.

Willie Wartaal – Sexy

Ollie Locadia (30/5/82) vertelt momenteel in de theaters over zijn moeilijke jeugd met zijn aan drugsverslaafde moeder. De 40-jarige acteur, presentator en rapper brak in 2005 door met De Jeugd van Tegenwoordig en Watskebeurt?!  Hij kijkt inmiddels met heel andere ogen naar zichzelf. Ollie stelt toffer dan vroeger te zijn. Ook vertelde hij voortaan onder zijn eigen naam of WiWa door het leven te willen gaan. Toch is Sexy uitgebracht door Willie Wartaal en Lyente.

Ray Dalton – Do It Again

De 31-jarige Amerikaanse singer-songwriter Ray Dalton (10/5/91) kennen we van Can’t Hold Us een samenwerking met Macklemore & Ryan Lewis. Deze single werd in 2013 na twee jaar alsnog een dikke hit. Twee jaar later overtrof hij dat met Madcon en de single Don’t Worry. Met Felix Jaehn stond hij vorig jaar nog in de top 10 met Call it love. Ray Dalton begon zijn carrière in het kinderkoor van Seattle. Hij werkte een tijdje als tennisleraar, maar stopte toen Can’t Hold Us een hit werd.