Tiptracks week 36

Wasbeertje zingt eindelijk weer als Racoon, maar goed die track komt meteen de Tipparade binnen, dus Nickel for goodbye staat niet in mijn Tiptracks. Wel heb ik folk, indie en rock voor je. En ook de countryeske nieuwe single van de Bossche Merel Koman alias Blackbird omarm ik met liefde. Mijn volledige lijstje vind je op Deezer.

Bear’s Den – Loneliness

Bear’s Den is een Londense folkduo bestaande uit Andrew Davie en Kevin Jones. Het duo begon overigens in 2012 als trio samen met en Joey Haynes. Die trad in 2016 terug om meer tijd voor vrienden en familie te hebben. Bear’s Den stond al op Rock Werchter, Pinkpop en Glastonbury. Overigens aangevuld met Christof van der Ven uit Handel en enkele andere sessiemuzikanten. Loneliness is afkomstig van de EP White Magnolias, die op 10 november verschijnt. Eerder dit jaar verscheen de EP First Loves en mei 2022 het album Blue Hours.


Blackbird – Pink Shades

De 36-jarige Blackbird, oftewel de in Den Bosch geboren Merel Koman (21/3/87) maakt aanstekelijke liedjes, zoals de eerdere Tiptracks Built and Broken, Down Down Down en Failling Easy. De in het Limburgse Kessel opgegroeide zangeres brak door met Tell your mama. Op de single Pink Shades laat de in Amsterdam wonende zangeres horen dat ze het leven soms teveel door een roze bril bekijkt. In onze hoofdstad volgde ze het conservatorium na eerder aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht jazz en pop te hebben gestudeerd. Inspitatiebronnen zijn Joni Mitchell, Sheryl Crow en Alanis Morissette.

Handsome Poets – To all my friends

Het is alweer meer dan tien jaar geleden dat Handsome Poets hits scoorde met Dance the war is over (2010) en Sky on fire (2012). Toch bestaat de indierockband uit Gouda nog altijd. Zo stond de vriendengroep in 2022 nog op Lulboompop. Ze werden door Esquire in november 2014 uitgeroepen tot best geklede band. Met de EP Take a Deep Breath, Pt. 1 heeft de band vijf gloednieuwe liedjes af. Hiervan heb ik To all my friends geselecteerd, maar de andere vier liedjes zijn ook zeker het beluisteren waard.

King Nun – Sinking Feeling

Of je het nu alternatieve rock, indierock of grunge noemt; Het Londense vijftal maakt vlammende songs, daarvan is Sinking Feeling een voorbeeld. Deze track is een voorbode van het album Lamb, dat op 29 september verschijnt. Hun tweede album komt bijna vier jaar na het debuut Mass. Eerder kon je al kennismaken met Golden Age, Selfish en But We Live on the Beach. Ook die singles komen van het tweede album. Voor corona werd King Nun gezien al dé indiebelofte. Mogelijk dat ze dat met Lamb alsnog waar kunnen maken.

Imagine Dragons – Children of the Sky (a Starfield song)

De Amerikaanse poprockers van Imagine Dragons staan sinds 2013 On Top of the World. En sowieso stonden ze op Rock Werchter, Lowlands & Pinkpop. Muziek van de band uit Las Vegas wordt veelvuldig gebruikt voor series, films en games. En er soms speciaal voor geschreven, zoals Zero voor Ralph Breaks the Internet en nu Children of the Sky dat de titeltrack van de sciencefiction rolplaygame Starfield is. De Imagine Dragons waren ondermeer te horen in Transformers: Age of Extinction, de League of Legends, True Blood, Max, The Hunger Games: Catching Fire en de trailers van Penguins en Mission Impossible: Fallout.