Tiptracks week 39

Uit de Tiptracks verdwenen zijn Dating the Devil van Davina Michelle, Love Song van LP, Dylan & Bastille met Liar Liar, Don’t like him on you van Tim Dawn en King Nun met Sinking Feeling. Deze vijf hebben plaats gemaakt voor Sea Girls, Felix Jaehn & Jonas Blue, The Vaccines, The National en Cocoon. De hele lijst vind je op Deezer.

Sea Girls – Weekends and Workdays

De fans van Sea Girls kennen Weekends and Workdays al, want deze track zat afgelopen zomer al in de festivalset. De Britse indierockband Sea Girls bestaat sinds 2015. De band debuteerde twee jaar later met Call Me Out. Het eerste volwaardige album verscheen in 2019 met Damage Done. Deze werd warm onthaald. Dat gaat minder op voor het tweede album Homesick dat in 2022 verscheen.

Felix Jaehn & Jonas Blue – Past Life

De 29-jarige Hamburgse dj Felix Jaehn (28/8/94) heeft voor Past Life de samenwerking gezocht met de 34-jarige hitmachine Jonas Blue (2/8/89). Jonas Blue grijpt vaak terug op eerder successen, uit een Past Life zou je kunnen zeggen, denk aan Fast Car en Finally. Felix Jaehn brak door met zijn bewerking van Cheerleader, een reggaenummer van Jamaicaan OMI. Een jaar later scoorde hij een hit met Jasmine Thompson en de Chaka Kahn-cover Ain’t Nobody (Loves Me Better). En ook dat was een hit in een Past Life.

The Vaccines – Heartbreak Kid

De Londense indierockband The Vaccines timmert als sinds 2010 aan de weg. Hun recentste EP Planet of the Youth verscheen vorig jaar en volgde op het album Back in Love City uit 2021. Het zesde album pick-up full of pink carnations verschijnt op 12 januari 2024. Hiervan is Heartbreak Kid een voorproefje. The Vaccines deden voorprogramma’s van Muse, The Rolling Stones, The Stone Roses, Arctic Monkeys en Red Hot Chili Peppers. Heartbreak Kid is een melancholisch, maar ook hoopvol lied over verlies en de draad weer oppakken, vertelde gitarist en zanger Justin Hayward-Young aan het Belgische radiostation Willy.

The National – Deep End (Paul’s in Pieces)

De New Yorkse indierockband The National gaat al zo’n 24 jaar mee. De band maakt rustige muziek in de lijn van Nick Cave, Tindersticks en Bruce Springsteen. De groep bestaat uit vijf mannen, onder wie de broers Devendorf en Dessner. The National bracht dit jaar twee albums uit in april First Two Pages of Frankenstein en op 18 september Laugh Track. Hierop is ook Deep End (Paul’s in Pieces) terug te vinden. Naast samenwerkingen met Bon Iver, Rosanne Cash en Phoebe Bridgers.

Cocoon – Take Me Out

Het Franse duo Cocoon bestaat uit Mark Daumail en Morgane Imbeaud. Ze zingen in het Engels en zijn geïnspireerd op The White Stripes. Take Me Out is geen eigen nummer, maar een cover van de Schotse rockband Franz Ferdinand. Take Me Out is de eerste track van de EP Question Mark. Hierop staan meer covers, zoals I’ll Be There for you van The Rembrandts, Unchained Melody van The Righteous Brothers en Blue Moon dat we kennen in de uitvoeringen van The Marcels, Elvis Presley, Sam Cooke en Beck.