Actie op Heuvel Oss tegen mestfabriek

376047_251018_WKBG_MestfabriekOSS – Edwin Jansen van het ‘Osse front tegen de stront’ roept op vrijdagmiddag naar De Heuvel in Oss te komen als je tegen de mestfabriek bent. Daar geeft Eric Nooijen van de Osse Overslag Centrale (OOC) tijdens Speakers’ Corner, aan het eind van de middag, uitleg over de mestfabriek, die hij wil bouwen op industrieterrein Elzenburg/De Geer. Jansen wil dat voorkomen, maar de provincie Brabant vernietigde deze week het besluit van de gemeenteraad van Oss om de komst van de mestfabriek te blokkeren.

Edwin Jansen van het Osse front tegen de stront


Jansen snapt absoluut niet waarom de provincie de bouw van de mestfabriek in Oss kost wat kost wil doordrukken. “Bijna niemand zit er op de wachten en ook het gemeentebestuur is er tegen gekant.” Hij heeft ook wel een alternatief: in Volkel tegenover het vliegveld.

Ook procedureel klopt het volgens Jansen niet. “Kort geleden zei de provincie nog dat ze geen besluiten zou nemen zolang Nooijen met mede-initiatiefnemer boerencoöperatie MACE geen nieuwe vergunningsaanvraag doet. Ook nu dat nog niet is gebeurd, wordt toch een besluit van de gemeente Oss om de komst van de mestfabriek te blokkeren, vernietigd.” Hij vraagt zich af waarom de provincie een ondernemer als Nooijen zo ter wille is?

Jansen was gast in de radioshow Jolwin.nl op Mfm Brabant dat donderdag kwam uit Landwinkel Boer Spierings in Oss. Jolwin Dobbelsteen zond daar uit in het kader van de Week van het Buitengebied. Dtv en MFM Brabant besteden deze week extra aandacht aan het buitengebied en de agrarische sector op radio, televisie en internet.

Play