Natuur vriend recreatie-ondernemer

mastworpSLABROEK – Recreatie-ondernemer Walter Pepers van De Mastworp uit Uden ontkent nadrukkelijk dat de natuur zijn vijand is. “Natuur is juist mijn beste vriend”, zei hij in Jolwin.nl op Mfm Brabant in het kader van de Week van het Buitengebied. Vanaf de Mastworp stuurt Pepers veel mensen met fietsroutes op pad door De Maashorst. En zelf verblijft hij ook veel in de natuur.

Recreatie-ondernemer Walter Pepers (De Mastworp)


Pepers zegt dat hij ook met natuurbeschermingsorganisaties goed door één deur kan. Hij snapt dat de belangen soms botsen. “Maar met goed overleg komen we er best uit.” Hij vergelijkt het met een rotonde. “Als er vroeger ergens een weg rechtdoor liep en daar nu een rotonde is aangelegd dan rijd ik er ook omheen. Datzelfde doen we in de natuur, als er een natuurgebied wordt afgesloten voor de recreatie dan rijden we er toch gewoon omheen.”

Het enige waar hij wel moeite mee heeft, is gemotoriseerd verkeer in De Maashorst. “Ik snap best dat mensen met een motor willen crossen, maar leg daar als gemeente dan een speciaal terrein voor aan.” Pepers stuurt wel mountainbikers het gebied in, maar hij verwacht wel van de fietsers dat ze zich aan de aangelegde routes houden.

In de Week van het Buitengebied heeft Dtv/Mfm Brabant extra aandacht voor het buitengebied. Vandaag, woensdag staat in het teken van de natuur en recreatie versus de agrarische sector. Zo neemt de agrarische sector 62,3 procent van het totale oppervlak van de gemeenten Bernheze, Den Bosch, Oss en Uden in beslag. Bos en natuur omvat 7,4 procent en recreatie 3,8 procent.

Play