Tiptracks week 1

Een leeg jaar ligt voor ons. Natuurlijk reizen nog enkele liedjes mee het nieuwe jaar in. Tegelijkertijd is er met Johan, MEROL, Declan J Donovan en Tim Dawn nieuwe aanwas in mijn Tiptracks op Deezer. Dit betekent wel dat Bella Poarch, Irene Ruis, Snelle & Thomas Acda en X Ambassadors zijn vetrokken.

Johan – Time for change

Time for change zijn de muzikale goede voornemens van Johan. De band van Jacob de Greeuw is niet vernoemd naar de grote Nederlandse voetballer, maar naar een song van Bob Dylan. Johan heette tot 1996 namelijk Visions of Johanna. De frontman Jacob de Greeuw heeft een opvliegend karakter. Zo werd de band Little Mary Big waarin hij zat voortijdig opgeheven door een ruzie met zangeres Marike Groot. En ook Johan kent zoveel bezettingswisselingen dat Jacob de Greeuw de enige vaste waarde is. Misschien dat hij het daarom nu zelf ook Time for change vindt.

Declan J Donovan – Hungry Heart

Declan J Donovan is een Britse singer-songwriter. Hij brak in 2017 door dankzij de huwelijkssong Fallen So Young, dat hij maakte voor het huwelijk van zijn broer. Eerlijk en direct schrijft Donovan wat hij op zijn hart heeft. Zijn repertoire bestaat uit hartzeer, zelfliefde en bodypositivity. Met veelliefde bracht hij Hungry Heart uit, zo liet hij via Instagram weten.

Tim Dawn – A Maze

Singer-songwriter Tim Dawn doet meteen in de eerste week van 2024 zijn intrede in de Tiptracks. Het vorige jaar tipte ik hem zeven weken met Don’t like him on you. In de nieuwe single A Maze bezingt de Leidenaar Thijs Vroegop (6/6/87) hoe een geliefde altijd een mysterie voor je kan blijven en je daardoor kan blijven verbazen. Hij noemde A Maze op Facebook zijn favoriete liedje tot nu toe. In een vuurtoren in Schotland heeft hij vorig jaar drie weken gewerkt aan nieuwe muziek. Dat belooft nog wat voor 2024.

MEROL, Gustaph – Vernissage

De Dordtse Merel Baldé (10/2/91) zong zich in eerste instantie in de bekendheid met zinnenprikkelende Nederlandstalige syntpop. Nu wil ze toch echt laten weten dat ze meerdere lagen heeft, zo bezingt ze in Vernissage. De single is een samenwerking met Gustaph. Hij is een 43-jarige Belgische zanger, producer en zangdocent, die eigenlijk Stef Caers (5/7/80) heeft. Je zou hem kunnen kennen van het Eurovisie Songfestival van 2023. Hij vertegenwoordigde België in Liverpool en eindigde als zevende. Merel Baldé kennen we dan weer beter als MEROL van Lekker met de Meiden, Ik **** je op afstand, Hou je bek en *** me en Kerst met de fam.