Tiptracks week 11

Slechts drie nieuwe tracks in mijn Tiptracks-lijstje op Deezer. Dit terwijl in de Tipparade negen nieuwe tracks staan. De pareltjes die ik heb geselecteerd zijn van Rosemary’s Sons, Young Gun Silver Fox en Marlon Pichel. Ik heb mijn lijstje aangevuld met rock & soul.

Marlon Pichel – Don’t Walk Away

De 29-jarige Marlon Pichel (10/6/93) is een Rotterdamse sessiemuzikant. Deze drummer heeft zijn hart bij jazz, fusion, funk en soul liggen. Dat laatste is prima hoorbaar op zijn eigen single Don’t Walk Away. Marlon Pichel drumt bij Ben Saunders en had zijn eigen band Bourbon Avenue. Momenteel probeert hij naam te maken onder zijn eigen naam.

Rosemary’s Sons – Feels So Good

Rosemary’s Sons is een Bredase rockband, die stug vol weten te houden. De band stelt zelf dat ze American Roots muziek maken. Hun enige hitsucces hadden ze in 2002 in samenwerking met Ilse DeLange, dat wat de song Shine. De band toert momenteel door het land en doet daarbij Harderwijk, Hengelo, Amsterdam, Breda, Zevenbergen en Sittard aan.

Young Gun Silver Fox – Moonshine

Young Gun Silver Fox is een Brits muziekduo. Het gaat om Shawn Lee en Andy Platts. Zij leerden elkaar kennen via MySpace. Young Gun Siver Fox kreeg enige bekendheid met de song Long Way Back. Dit nummer stond op debuutalbum West End Coast uit 2015 en kwam twee jaar later op single uit. En dat is inderdaad alweer een tijdje terug. De muziek van Young Gun Silver Fox wordt omschreven als Yachtrock, oftewel een combinatie van softrock, soul en r&b. Het duo raakte geïnspireerd door de Californische muziek aan het eind van de jaren ’70.