Tiptracks week 12

Pearl Jam blijft in de Tiptracks, maar in plaats van met Dark Matter met de nieuwe single Running. Verdwenen zijn Wallows, Tors, Simpleton, Remme, Melle, Mell & Vintage Future, Kaiser Chiefs, Douwe Bob en Caity Baser. Dat betekent dus dat er ook negen andere artiesten zijn toegevoegd aan het lijstje aan Deezer.

Camilla Blue – Roll the Dice

Camilla Blue kan ik met een titel als Roll the Dice natuurlijk niet negeren. De 29-jarige Udense zangeres Joyce Deijnen(26/5/94), die opgroeide in Lithoijen lijkt hiermee immer rechtstreeks een eerbetoon aan mij te brengen. Roll the Dice loopt vooruit op het derde album Shake off all Bad, dat in september uitkomt.

Zoë Livay – Vrouw van de Wereld

Zoë Livay is een Rotterdamse actrice en zangeres. Je zou haar gezien kunnen hebben in The Voice of Holland in 2019. Ze deed daar toen als achttienjarige aan mee. Ook zou je haar kunnen kennen van de Nederlandse Spoorwegen. De NS gebruikte in 2022 haar single Vallen en Opstaan in een commercial.

Pearl Jam – Running

Pearl Jam is na 34 jaar nog altijd de belangrijkste grungeband uit Seattle. Daarbij is de band rond Eddie Vedder ook een vaste waarde gebleken. Na vier jaar komt Pearl Jam op 19 april met het nieuwe album Dark Matter. De titeltrack kwam eerder al op single uit. Dark Matter is de opvolger van het studioalbum Gigaton uit 2020. Running laat horen dat Pearl Jam weer wat ruiger wordt.

Travis – Gaslight

De Schotse rockband Travis zou je kunnen kennen van Sing (2001) en Why does it always rain on me? (1999) Toch zijn deze liedjes alweer meer dan twintig jaar oud. Niettemin is de band na 34 jaar nog steeds actief. Met de nieuwe single Gaslight geven er weer gas op!

Sea Girls – Midnight Butterflies

Licht bombastische indierock dat zijn we gewend van Sea Girls. De nieuwe single Midnight Butterflies is de titeltrack van het album dat op 14 juni verschijnt. Negen dagen later staat de Britse indierockband op Pinkpop. En op 7 september vind je ze in de Melkweg in Amsterdam.

Lenny Kravitz – Human

Lenny Kravitz sluit donderdag 4 juli de eerste dag van Rock Werchter af. Eerst verchijnt er met Blue Electric Light op 24 mei een nieuw album. Dat is twee dagen voor zijn zestigste verjaardag. Als driejarige waren de potten en pannen voor de inspiratiebron om muzikant te worden. Tegenwoordig kan hij geen potje meer breken. Zijn recentste hit is The Chamber van tien jaar geleden.

Disorientations – Loner

Disorientations is een een Antwerpse driekoppige punkband. De band bestaat uit de vrienden Lukas Van Camp op bas, Tomas Serrien op drums en gitarist-zanger Niels Elsermans. Met Loner grijpt het drietal terug op de newwave uit de jaren ’80. Het debuutalbum Memory Lanes stamt uit 2022. Opvolger Lost Today verschijnt op 19 april.

Axel Flóvent – Chasing the Night

Axel Flóvent is een singer-songwriter uit IJsland. Hij maakt melancholische dromerige indiefolk. Hij was begin dit jaar voor enkele optredens in Nederland. Zijn muziek wordt vergeleken met Ben Howard, Bon Iver, Fleet Foxes en landgenoot Ásgeir.

Lucy Rose – Over When It’s over

Over When It’s Over is de derde single van het aankomende album This Ain’t The Way You Go Out van Lucy Rose(20/6/89). De 34-jarige singer-songwriter komt uit Camberley in het graafschap Surrey in Engeland. Ze begon haar muzikale carrière als drummer in het schoolorkest. Tegenwoordig kan ze heel goed met een piano uit de voeten. Sinds 2012 bracht ze vier albums uit. De vijfde verschijnt op 19 april.

Aliana Lohan – Comin’ Home (from Irish Wish)

De New Yorkse Aliana Lohan is de jongere zus van actrice Lindsay Lohan. Evenals haar zus acteert de 30-jarige Aliana (22/12/93). Daarnaast is ze model, TV-persoonlijkheid en zangeres. Je kon haar zien in reallife soap Living Lohan, de film Falling for Christmas en The Parent Trap. Ook bracht ze eerder al de singles All the Way Around, Long way down en Without You uit. Het lied Comin’ Home kun je kennen van de Netflix-film Irish Wish.