Tiptracks week 13

Penny Roox, Sloper, Linkin Park, Nienke Leone en Typhoon hebben plaats gemaakt voor Beth Hart, T Bone Burnett, John Cale, Pond en Only The Poets in de Tiptracks op Deezer. Mogelijk mis ik deze week een paar mooie releases, want ik zit op Paaspop.

Beth Hart – Little Heartbreak Girl

De Amerikaanse zangeres Beth Hart worstelt met een bipolaire stoornis. Hierdoor heeft ze het soms moeilijk om gevoelens onder controle te houden. Hierdoor moest ze eerder haar Amerikaanse tournee, gepland voor april en mei, annuleren. Ze gebruikt muziek als uitlaatklep voor haar emoties. Little Heartbreak Girl is een trage ballad waar stem en piano centraal staan.

T Bone Burnett – Sometimes I Wonder

T Bone Burnett (14/1/48) is een Amerikaanse stergitarist. De 76-jarige gitarist uit Saint-Louis komt voor het eerst in achttienjaar met een nieuwe soloplaat. Dit album The Other Side vershijnt op 19 april. Hiervan verscheen eerder al de single Waiting For You. En nu is daar ook Sometimes I Wonder. T Bone Burnett speelde midden jaren ‘70 gitaar in de begeleidingsband van Bob Dylan tijdens diens Rolling Thunder Revue.

John Cale – How We See The Light

De 82-jarige John Davies Cale (9/3/42) was een van de leden van The Velvet Underground eind jaren ’60. Hij groeide op in Garnant, een industriestadje in Wales. Hij studeerde piano en altviool vanaf zijn zevende. Op 14 juni komt zijn zevenendertigste solo-album sinds 1970 uit. Deze heet POPtical Illusion en daarop staat ook het verfrissende How We See The Light.

Pond – (I’m) Stung

Pond is een Australische psychedelische rockband. Sinds 2008 timmert de band aan de weg. Ondertussen zijn al zo’n negen albums verschenen, waaronder 9 uit 2021. Het tiende album Stung! verschijnt op 21 juni. Hiervan is (I’m) Stung de titeltrack en de opvolger van Neon River, die 31 januari al verscheen. Volgens frontman Nicholas Allbrook gaat (I’m) Stung over iemand op wie hij verliefd was en die hem liet vallen als een zak stront. Stung betekent gestoken.

Only The Poets – Gone By Now

Only The Poets is een Engelse indierockband uit Reading. In februari 2017 debuteerde ze met de single Ceasefire. Zowel Bastille als Lewis Capaldi vroegen The Poets in 2023 als hun voorprogramma, nadat Louis Tomlinson ze een jaar eerder al had meegenomen. Ondanks de aanstekelijke indierock heeft Only The Poets nog geen hit gescoord. Wel kreeg de single Jump! veel ariplay in april 2023 en mocht de band dat jaar op Pinkpop aantreden.