Tiptracks week 13

Foto: William Rutten

Volksmuziek kan mij doorgaans niet bekoren. Toch is Yves Berendse erin geslaagd mij op te vallen. Verder artiesten, die je van mij kunt verwachten. Floor Jansen komt deze week met haar debuutalbum Paragon en daarvan heb ik de titeltrack opgenomen in mijn aanbevelingen. En Fall Out Boy komt vandaag met het nieuwe album So Much (for) Stardust en daarbij is Hold Me Like a Grudge als derde single verschenen.

Yves Berendse – Je hebt het zelf gedaan

De 29-jarige Zandvoortse zanger Yves Berendse (29/10/93) timmert al sinds zijn achttiende aan de muzikale weg. Hij had in 2016 bescheiden succes met Zin in Jou. Met zijn vriendin Sophie woont hij in Amsteredam-Zuidoost met uitzicht op de Johan Cruijf ArenA. Nu is er de aanstekelijke nieuwe single Je hebt het zelf gedaan.

Floor Jansen – My Paragon

De 42-jarige metalzangeres Floor Jansen uit Goirle maakte furore met After Forever en vervolgens het Finse Nightwish. Hoewel ze over de hele wereld tourde, leerde heel Nederland haar kennen tijdens Beste Zangers in 2019. Vooral het duet met Henk Poort van The Phantom of the Opera. Haar officiële solodebuutsingle Fire verscheen een jaar gelden. Nu is er een volledig album met als titel Paragon. Hiervan is My Paragon Intussen herstelde ze van kanker en werd zwanger van een tweede kind. Ze had al een dochter met  Hannes Van Dahl, de drummer van powermetalband Sabaton. Samen wonen ze in Zweden.

Fall Out Boy – Hold Me Like A Grudge

Houd me vast als wrok. Dat is de vertaling van Hold me like a Grudge. Op het nieuwe album So Much (for) Stardust verwerkt Fall Out Boy de liefde. En daar lijkt deze single ook weer van te getuigen. Fall Out Boy is een Amerikaanse poppunkband uit Chicago. De band begon in 2001 en zou in 2020 toeren met Green Day en Weezer. Deze tour werd aangekondigd na het vorige album Mania dat begin 2018 uitkwam. So Much (for) Stardust is het achtste album Fall Out Boy. Eerdere singles waren Heartbreak Feels So Good en Love from the other side.