Tiptracks week 14

Folkpunk, gitaarrock, Nederhop, pop en alternative. De oogst aan nieuwe muziek van deze week is weer divers. Je vindt de hele tiplijst via Deezer.

Blanks – What you got (ayo)

What you got (ayo) is de nieuwe single van Simon de Wit uit Vleuten-De Meern. Deze 25-jarige singer-songwriter luistert naar de artiestennaam Blanks (19/4/97). Deze informaticastudent is naast musicus, youtuber en cultureel ondernemer. In 2018 ging hij viraal met zijn eighties versie van Better Now van de Amerikaanse zanger Post Malone.  Hij woont in Groningen en wordt daar op handen gedragen. Zo is hij in 2020 tijdens Eurosonic Noordersalg uitgeroepen tot Beste Artiest door Popgala Noord. Hij deed ook mee aan het vijftiende seizoen van Beste Zangers.

Bebe Rexha – Call on me

Bebe Rexha is een Amerikaanse zangeres met Albanese roots. Ze begon als frontvrouw van de Black Cards. Een band die in 2010 werd gevormd door Pete Wentz, de bassist van Fall Out Boy. Maar in 2012 besloot Bebe Rexha om een solocarrière na te gaan jagen. Ze scoorde hits met David Geutta, G-Eazy, J. Balvin, Louis Tomlinson, Nicki Minaj en de Nederlandse dj Martin Garrix. Denk aan Meant to be, Say my name, In the name of love en I’m Good. Op Call on me doet ze het echt helemaal solo.

Dropkick Murphys – Gotta Get to Peekskill (ft. Violent Femmes)

De Keltische punkrockband Dropkick Murphys klinkt Iers, maar komt uit Quincy, Massachusetts. De bandleden komen uit een Iers-katholieke arbeidersbuurt. Dropkick Murphys is in 1996 opgericht. De eerste shows werden gespeeld in de kelder van de kapperszaak van een vriend. In 2002 speelde Dropkick Murphys drie concerten in Boston tijdens het weekend van St. Patrick’s Day. Deze concerten zijn een jaarlijkse traditie geworden. Op Gotta Get To Peekskill werkt Dropkick Murphys samen met de band Violent Femmes. Dit is een folkpunktrio uit Milwaukee, Wisconsin.

Cat Burns – Live more & Love more

De Britse singer-songwriter Cat Burns dankt haar populariteit aan TikTok. Via dit platform kreeg haar single Go uit 2020 twee jaar later alsnog bekendheid. De ouders van Cat Burns komen uit Liberia en zijn gevlucht tijdens de burgeroorlog. Cat Burns heeft ADHD en identificeert zichzelf als Queer. Ze is drie keer genomineerd voor een Brit Award.

De Duizend – Onderwater

De Duizend zingt over dingen. Zo verklaart hij in zijn bio op Instagram. De Duizend is de artiestennaam van Maik uit Amsterdam. Overigens ligt zijn oorsprong in Limburg en daar komt ook zijn artiestennaam vandaan. Daar spreken ze over doezend, als iets leuk is. Aanvankelijk toerde Maik door Europa als DJ. Hier kwam door corona abrupt een einde aan. De single Onderwater is op een vrijdagavond tijdens de pandemie ontstaan. Samen met Shakuru Tajiri keek hij uit over een leeg Leidseplein. En ondertussen verslonden zij een sixpack, terwijl ze nog brak waren van de avond ervoor. Half dronken trokken ze naar de studio, waar ze Onderwater hebben geschreven. De clip bij het nummer is geregisseerd door Shakuru Tajiri.  Deze video ging in de Melkweg in première.