Tiptracks week 15

Kenya Grace (It’s not fair), TOLOU (L.O.V.), Two Door Cinema Club (Happy Customers), Pearl Jam (Running), Zoë Livay (Vrouw van de Wereld), Disorientations (Loner) en Aliana Lohan (Comin’ Home) hebben plaatsgemaakt voor Armin van Buuren, Crowded House, Dehd, The Lemon Twigs, Monarcq, Sim-OJ en Suki Waterhouse in de Tiptracks op Deezer.

 Sim-OJ & Froukje – We Doen Er Allemaal Aan Mee

Sim-OJ is niet één artiest het is een samenwerking tussen producder en zanger SirOJ en producer Sim Fane. Die laatste werkt met S10 en SirOJ is bekend van Yellow Claw. Op de track We Doen Er Allemaal Aan Mee zijn de vocalen van Froukje. En dat natuurlijk bijna een garantie voor succes, want de roodharige zangeres scoorde in 2023 nog de song van het jaar met Als ik god was. Haar debuutalbum Noodzakelijk Verdriet verscheen begin dit jaar en werd uitgeroepen tot beste album.

The Lemon Twigs – How Can I Love Her More?

De Amerikaanse rockband The Lemon Twigs uit New York blaast de tijd van The Beach Boys nieuw leven in. Jaren ’60 surfmuziek klinkt door op How Can I Love Her More?  The Lemon Twigs is een band van de broers Brian en Michael D’Addario. Beide schrijven liedjes en spelen meerdere instrumenten. The Lemon Twigs zijn al tien jaar bezig. Op 3 mei verschijnt het vijfde album  A Dream Is All We Know.

Crowded House – Teenage Summer

Crowded House gaat al bijna veertig jaar mee. De Australische band ontstond in 1985 na het uiteenvallen van Split Enz. De laatste hit van Crowded House dateert uit 1992 met Weather with you.  Hun grootste hit was Don’t dream it’s over uit 1987. De band van Neil en zijn zonen Elroy & Liam Finn houdt stug vol 31 mei verschijnt het achtste album Gravity Stairs. Het album wordt aangekondigd met de single Teenage Summer. Broer Tim Finn zit overigens sinds 2017 niet meer in de band.

Armin van Buuren & HI-LO – Now Love Will Begin

De 47-jarige Leidse dj Armin van Buuren (25/12/76) maakt dancemuziek met Koninklijke goedkeuring. Van 2007 tot en met 2010 en in 2012 voerde hij ook de lijst van beste dj’s in de wereld aan. Tegenwoordig is hij naast draaien bezig met mindfulness en ook heeft hij de alcohol afgezworen. HI-LO is een pseudoniem van de 29-jarige Rotterdamse dj Olivier Heldens (1/2/95). Hij had eerder hitsucces met The Right Song, Gecko, Koala, Shades of Grey en Turn Me On.

Dehd – Alien

Dehd is een driekoppige indierockband uit Chicago. Frontvrouw is Emily Kempf. Zij zingt op Alien dat ze zich speciaal voelt en zoekt naar een zielsverwant om haar gevoelens en gedachten mee te delen. Mogelijk vindt ze diegene op 4 juli op Rock Werchter of op 6 juli in Paradiso Amsterdam. Alien is de derde single, na Mood Ring en Light On van het vijfde album Poetry, dat op 10 mei verschijnt.

Suki Waterhouse – My Fun

De 32-jarige Suki Waterhouse(5/1/92) is naast zangeres ook actrice en model. Als zangeres debuteerde ze pas in 2022 op dertigjarige leeftijd met I can’t let go. Ze had er toen al een modellencarière en acteerloopbaan op zitten. Zo was ze sinds haar zestiende het gezicht van Burberry, Tommy Hilfiger en Hugo Boss. Op het witte doek maakte zin in 2012 haar eerste opwachting in Pusher. Samen met de 37-jarige Twilight-acteur Rober Pattinson heeft ze sinds eind maart een kind. De track My Fun is eigenlijk de helft van de single samen met Faded.

Monarcq – Niet van8

Monarcq is het Belgische antwoorde op Claude. Achter Monarcq gaat de Belgisch-Congolese singer-songwriter/producer Mathieux Ngoie Kapaj schuil. Hij begon in 2009 bij het Gentse hiphopcollectief Gangthelabel. In 2018 bracht hij met Bad Kidz zijn eerste single uit. Monarcq is zijn comeback en daarbij is Niet van8 zijn eerste nieuwe track. Mathieuz Ngoie Kapaj groeide op in een erbarmelijke gezinssituatie, waarin alcoholmisbruik een grote boosdoener was.