Tiptracks week 2

Vijf nieuwe tracks zijn aan de Tiptracks op Deezer toegevoegd. Daarbij gaat het om twee bands, waarvan hun single vervangen wordt, namelijk Sea Girls (Million Years) & The Vaccines (Lunar Eclipse). Douwe Bob komt met Nothing to Lose de Tipparade binnenkomt, is hij met Chase My Heart Away (hero) uit mijn lijst verdwenen. En ook Mia Nicolaï is er niet meer bij met Stuck.

FRÉ – Vluchten

FRÉ is kortweg de artiestennaam van Frederike Berendsen. Deze gitariste, zangeres en songwriter komt uit Doetinchem. Ze studeerde Enschede en Arnhem. Ook woonde ze enkele maanden in New York. Momenteel vormt Amsterdam haar uitvalsbasis. FRÉ is bevlogen en maakt zich druk over de wereld. Ze staat dan te boek als milieuactivist. Verder heeft ze een pijinlijke jeugd gehad doordat haar vader op 44-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand; FRÉ was toen zes jaar oud. Deze gebeurtenis bezong ze op het album We rise, when we lift each other up. Inspiratiebronnen zijn Billie Eilish, Bon Iver en Taylor Swift.

Sea Girls – I Want You To Know Me

Sea Girls is een Londense indierockband. De leden leerden elkaar op de middelbare school kennen. Een hit heeft de band in ons land nog niet gescoord. Wel stonden de Britten al eens op Pinkpop en waren ze te zien in Rotown in Rotterdam en Paradiso in Amsterdam. Hun muziek ligt in de lijn van The 1975. Sea Girls maakt aanstekelijke gitaarpop en daarvan is I Want You to Know Me ook weer een prima voorbeeld.

The Vaccines – Primitive Man

The Vaccines hebben Londen als thuisbasis. De band maakt meezingbare indierock met een eighties vibe. De single Primitive Man ademt de geest van The Black Keys. Dit terwijl hun muziek ook raakvlakken vertoont met The Killers en The Strokes. The Vaccines bestaan sinds 2011. En de band verzorgde al voorprogramma’s voor Muse, The Rolling Stones, The Stone Roses, Arctic Monkeys en Red Hot Chili Peppers.

Néomí – Somebodys Daughter

Néomí is de arstiestennaam van Neomi Speelman. Zij is een singer-songwriter, die gevoelige indiefolk maakt. Ze stond in 2023 op Eurosonic Noorderslag. De Haagse zangeres werd via Facebook ontdekt. Aan het sociale medium dankt ze haar manager. Ook werd ze ontdekt door de nationale popzender. Oorspronkelijk komt Néomí uit Zwijndrecht. Op haar zestiende ging ze studeren aan de muziekschool in Amsterdam. Ze hoopte de nieuwe Beyoncé te worden, maar kwam van een koude kermis thuis. Als puber was ze manipulatief, zo zei ze zelf tegen 3voor12. Ze noemt zichzelf onbevangen en soms wat overmoedig.

Gavin James – Afterlife

Gavin James is een Ierse singer-songwriter, die je zou kunnen kennen van de hits Nervous, Glow en The Book of Love.  Die laatste was zijn eerste Nederlandse hit en is een cover van The Magnetic Field. Gavin James was in 2015 een van de verrassingen tijdens Eurosonic/Noorderslag. Hij had toen net bij Capitol Records getekend. Met Nervous (The Ooh Song), in een remix van de Ierse dj Mark McCabe scoorde Gavin James in de zomer van 2016 zijn grootste hit. Intussen is het dus al geruime tijd stil rond de Ier. Gavin James stond al eens op Pinkpop en is op zondag 31 maart op Paaspop terug te vinden.