Tiptracks week 20

Crowded House, The Lemon Twigs, Monarq, Sim-OJ & Froukje en Armin van Buuren hebben plaatsgemaakt voor nieuwe tiptracks op Deezer. Overigens heeft Van Buuren plaatsgemaakt voor zichzelf, alleen dan in samenwerking met Anne Gudrun. Verder is er nieuwe muziek van Bente, Bon Jovi, Ploegendienst en Tones and I.

Bente – Huil maar niet om mij

De 23-jarige Bente Fokkens (29/9/00) brak in 2012 door dankzij The Voice Kids en als actrice was ze in 2016 in de film Kappen! naar het boek van Carry Slee te zien. Verder speelde ze in Misfit-films, Schone handen en de serie De 12 van Schouwendam. Muziek brengt ze uit via het Top Notch-label. In 2021 had ze een duet met Maan. De single Nee is Nee ging over straatintimidatie.

Bon Jovi – Living Proof

Op Living Proof herken je Talk Box, die eerder al te horen was in It’s my life en ook zo’n prominente rol had op Livin’ on a prayer, de doorbraaksingle van de band, die het 40-jarige jubileum viert. Met een documentaire op Disney+ werd de geschiedenis van de rockband uit New Jersey uit de doeken gedaan. En zo leerden we dat gitarist Richie Sambora ineens verstek liet gaan en daardoor niet meer in Bon Jovi zit. En ook de stemproblemen van zanger John Bongiovi kwamen aan de orde. Niettemin verschijnt op 7 juni het nieuwe album Forever. En als de stem van de zanger en naamgever van de band genezen is, wil Bon Jovi ook weer op toer.

Armin van Buuren & Anne Gudrun – High on love

De Noorse singer-songwriter Anne Gudrun werkte eerder al met de Leidse dj Armin van Buuren. Zo was ze in 2023 te horen op Love Is A Drug. In die zin is High on Love een logisch vervolg. Anne Gudrun heef miljoenen streams en werkt vanuit Oslo. Naast Armin van Buuren werkte ze met Tungevaag, Mike Williams, LUMIX en Jonas Aden.

Ploegendienst featuring Spinvis – Interessant

Ploegendienst maakt Nederlandstalige hardcore punk. De zanger is Ray Fuego en op interessant wordt hij geholpen door Spinvis. Ploegendienst is ontstaan nadat gitarist Michiel Beffers, bassist Bastiaan Bosma en drummer Bram Swarte in 2018 het idee kregen om samen een band op te richten. De mannen speelden eerder al in andere (punk)bands.

Tones and I – Wonderful

Straatmuzikant Toni Watson (13/5/93) beleefde vooralsnog haar hoogtepunt aan het begin van haar carrière. Ze zong in 2019 Dance Monkey in vele landen, waaronder ons lan, naar de nummer-1-positie. Daarvoor trad ze met een keyboardje op als straatmuzikante in Melbourne, waarvoor ze in 2018 zelfs een vergunning had. Daarna volgden in 2020 nog de hitjes Never seen the rain (20) en Ur So Fxxking Cool (24). Vervolgens werd het sil rond Tones and I. Nu is ze terug met Wonderul. En hierop klinkt haar stem minder nasaal en daarmee ligt de ballad prettiger in het gehoor.