Tiptracks week 22

foto: Govert de Roos

Dayglow, Garbage, Kenzie & ASTN, Melle en Sloppy Jane met Phoebe Bridgers hebben plaatsgemaakt voor lokale heldingCamilla Blue, maar ook Aurora, Oscar & The Wolf, Only The Poets en Jaws the Shark in de Tiptracks op Deezer.

Camilla Blue – Holding your Crown

Camilla Blue is het kunstzinnige alterego van Joyce Deijnen. Zij is geboren in Uden en opgegroeid in een pleeggezin in Lithoijen. In september verschijnt haar derde album Shake off all bad. Hierop verwerkt ze haar trauma’s. Holding your Crown is de tweede single van het aankomende album. De single Holding your Crown gaat over de onvermijdelijke moeilijke keuzes die je moet maken om verder te komen.

Aurora – To Be Alright

De Noorse singer-songwriter Aurora Aksnes (15/6/96) maakt muzikaal naam onder haar voornaam. Ze brengt zweverige alternatieve popmuziek met elektronische invloeden. De single To Be Alright is op een gegeven moment zelfs dansbaar. To Be Alright staat op het vierde studioalbum, What Happened to the Earth?, dat op 7 juni verschijnt. Aurora speelt op 28 september in een uitverkocht AFAS Live in Amsterdam.

Oscar and the Wolf – Somebody Without U

Oscar and the Wolf maakt al bijna anderhalf deccennium elktropop. De band is gevormd rond frontman Max Colombie en debuteerde in 2014 met het album Entity. Speciaal voor de Belgische nationale voetbalploeg De Rode Duivels bracht Oscar and the Wolf in 2022 de track Warrior uit. In dat jaar openbaarden zich ook mentale problemen bij de frontman. In februari van dit jaar wilde Colombie de discussie over alcohol en drugsgebruik aanzwengelen. In die maand verscheen ook e single Angel Face. Op de opvolger Sombody Without U vraagt Max Colombie zich af wie hij is zonder zijn ex-geliefde. Ook reflecteert hij op zijn verslaving aan die persoon.

Jaws the Shark – Lately

Jaws the Shark is de band van Olly Bailey uit Londen. Hij startte dit garagerockproject in juli 2020 ten tijde van de pandemie. Door het wegvallen van zijn opdrachten met andere muzikanten zag Bailey de tijd om aan eigen muziek te werken. Het debuutalbum Wasteland verschijnt op 19 juli. Lately is de derde single van dat aankomende album. Inspiratiebronnen voor Jaws the Shark zijn Lana Del Rey, Nirvana, Weezer en White Stripes.

Only the Poets – Change

Change is de nieuwe single van het debuutalbum One More Night, dat op 31 mei verscheen. De titeltrack verscheen in februari al. De band stond in 2023 op Pinkpop en brak dat jaar ook door met de single Jump. Only the Poets komt uit het Engelse Reading en timmert sinds 2017 aan de weg. De band verzorgde al voorprogramma’s van Bastille, Lewis Capaldi en Louis Tomlison.