Tiptracks week 26

Nieuwkomers en gevestigde namen wisselen elkaar af in de selectie Tiptracks van deze week. Daarbij is het oosten van het land ook goed vertegenwoordigd. Oh Hazar komt uit Nijmegen, Naduah uit Leewarden en Tangarine uit Assen. Verder zijn er de Londonse Henry Moodie, Californische Gwen Stefani en New Yorkse LP (Laura Pergolizzi).

Oh Hazar – Ivory

Oh Hazar is een kersverse Nijmeegse band, die op de Valkhofaffaire op 16 juli voor het eerst live te zien zal zijn. De band stelt muzikaal schatplichtig te zijn aan PJ Harvey, St. Vincent, Black Honey en Garbage. De single Ivory is een aanklacht tegen machtsmisbruik binnen de culturele sector. De clip is opgenomen in poptempel Luxor in Arnhem. De frontvrouw is opgegroeid in dorp Zeeland en geboren in Oss. Ivory is de voorloper van het album Clair Obscur. Dit album is geproduceerd door Simon Akkermans, die eerder werkte met My Baby, New Cool Collective & Pip Blom.

Gwen Stefani – True Babe

Het is alweer negen jaar geleden dat de 53-jarige voormalige frontvrouw (3/10/69) van No Doubt solo in de hitlijst stond met Baby don’t lie. De Amerikaanse zangeres, actrice en modeontwerpster beweegt zich op alle fronten van de popmuziek van ska, via r&b naar rock en dance. In een hokje is ze dus moeilijk te vangen, deze ex van grungerocker Gavin Rossdale van Bush. Tegenwoordig is ze getrouwd met countryzanger Blake Shelton. Na allerlei projecten buiten de muziek, zoals acteren en haar stem geven aan de game Malice voor PlayStation en Xbox is ze nu terug met True Babe.

LP – One Like You

LP is de artiestennaam van de 42-jarige Laura Pergolizzi (18/3/81). Deze singer-songwriter kennen we van haar hit Lost on you uit 2016. Deze hoor je nog regelmatig op MFM. In het voorjaar van 2017 was ze op Paaspop in Schijndel te vinden. Ondanks haar bescheiden eigen succes, schreef ze wel voor Cher, Rihanna, Backstreet Boys en Christina Aguilera. LP is van Italiaans-Ierse komaf. Haar grootouders komen uit Napels en Palermo. Haar moeder was operazangeres, maar overleed toen LP een tiener was. Het nieuwe album Love Lines verschijnt op 29 september.

Naduah – Dinsdagdip

De in Friesland woonachtige Naduah van Keulen maakt liedjes voor het slapengaan, maar dan niet voor kinderen. Ze is geboren in Gouda en opgegroeid in Balk en woont tegenwoordig in Leeuwarden. Ze schrijft vrolijke teksten vol zelfspot over haar ongeremde avonturen. Naduah neemt geen blad voor de mond en houdt wel van een ‘mindfuck.’ Bij haar vorige EP zat een prentenboek. Haar nieuwe EP verschijnt dit jaar. Dinsdagdip is overigens alweer de derde single van dit jaar na Jaguar en Tattoos op een after. Ze belooft op haar nieuwe EP dieper op avontuur in de nacht te gaan.

Tangarine ft. Benjamin Herman – Still Kids

De track Still Kids is terug te vinden op het nieuwe album Blank Cassette van Tangarine. Dit folkduo bestaat uit de tweeling Arnout & Sander Brinks. Op Still Kids werken ze samen met jazzsaxofonist Benjamin Herman(9/5/68). Deze 55-jarige altsaxofonist kennen we ook als bandleider van New Cool Collective. Op de in eigen beheer uitgebrachte Blank Cassette zijn ook de eerdere singles Big Star en City to the Country terug te vinden. Zelf verruilde de tweeling op 9-jarige leeftijd Lelystad voor Assen.

Henry Moodie – Pick up the Phone

De 19-jarige Engelse TikTok-ster Henry Moodie (7/4/04) is naast zanger ook model. Hij stond al eens in het voorprogramma van Mimi Webb. Hij begon op zijn veertiende muziek te maken, en werd bekend door covers van onder andere Sam Smith op TikTok te plaatsen. In zijn eigen muziek toont hij zijn emotionele kwetsbaarheid aan de hand van meeslepende en tijdloze teksten.