Tiptracks week 28

Ondanks dat ik momenteel geen programma’s maak, houd ik wel de nieuwe muziek in de gaten. Puur op gehoor selecteer ik de uitgekomen singles. En de vangst van deze week komt uit Nederland, Amerika en Schotland. De volledige lijst staat op Deezer.

The Wanderer – Hold on (just believe it)

The Wanderer is de artiestennaam van singer-songwriter Nikos Frangiskatos. Hij gelooft in melodieën die mensen kunnen raken en schrijft om te delen. The Wanderer doet niet aan marketing en businessplannen en het is misschien daarom dat hij al negen jaar onder de radar blijft. Toch is Hold on (Just believe it) de moeite waard om gehoord te worden. De song gaat over doorzettings- en uithoudingsvermogen en het trouw blijven aan jezelf. The Wanderer draait om gevoel en een boodschap uit het hart.

James Burki – Meet Me in Paris

James Burki is een poppy rockband uit Den Haag, bestaande uit drie personen. De band begon in 1997 als afstudeerproject van het Albeda College. Frontman James Burki moest daar aan de slag als producer en sonwriter. In 2020 verscheen de debuut-EP Dreaming en werd James Burki geselecteerd voor de Popronde en dit jaar zijn ze opnieuw geselecteerd. Bovendien verschijnt op 20 oktober het debuutalbum Modern Melancholy. Het geluid van James Burki is groots, euforisch en romantisch. De band laat zich vergelijken met The 1975, Walk The Moon en The All American Rejects. James Burki wil klinken als een stadionact.

KennyHoopla – Marry Kill F*ck// (ft. Travis Barker)

De 25-jarige Amerikaanse singer-songwriter Kenneth La’ron (5/8/97) maakt poppunk onder de naam KennyHoopla. Op de single Marry Kill F*ck werkt hij samen met drummer Travis Baker, die we kennen van Blink-182. KennyHoopla had eerder succes met de nummers Estella en How Will I Rest in Peace if I’m Buried by a Highway. Ook was KennyHoopla in 2022 op Pinkpop te zien. Toen werd zijn energieke optreden door 3voor12 al vergeleken met Blink-182.

Bow Anderson – Midnight

Bow Anderson is een 25-jarige Schotse singer-songwriter. Ze is geboren in Edingburgh en aanvankelijk was ze professioneel actief als turnster op de trampoline. Door een ongeluk op haar dertiende moest ze een andere uitdaging zoeken. Tijdens haar herstel ontdekte Bow Anderson haar liefde voor muziek. Op haar 19e vertrok ze naar Londen om het daar te gaan maken. Als inspiratiebronnen noemt ze Etta James, Aretha Franklin, Al Green, Otis Redding en Amy Winehouse. Ze is ontdekt door Elton John, die haar draaide in zijn radioshow. Midnight is de eerste single van Bow Anderson in een jaar tijd. Het nummer gaat over haar slaapproblemen.