Tiptracks week 29

De releases van deze week komen van bekende namen, die in het verleden hitsucces hebben gehad. Maar goed, je kent vast de beleggingsdisclaimer: resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst. Niettemin zie ik in deze songs wel toekomst. Beoordeel zelf. De volledige lijst Tiptracks vind je op Deezer

Thirty Seconds to Mars – Get Up Kid

De frontman van deze band ken je mogelijk uit Bladerunner 2049, Suïcide Squad of Dallas Buyers Club. Acteur Jared Letho begon Thirty Seconds to Mars in 1998 met zijn broer Shannon Leto. Grootste muzikale succes is King and Queens in 2009. De band bracht in het 25-jarige bestaan vijf studioalbums uit. Get Up Kid is inmiddels alweer de derde single van het aankomende album It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day, dat op 15 september uitkomt.

Birdy – Paradise Calling

De Belgisch/Engelse zangeres Jasmine van den Bogaerde kennen we onder haar arstiestennaam Birdy. Zij brak in 2011 door met de cover van Bon Ivers Skinny Love. Daarna stond ze nog tweemaal in de hitlijst, namelijk met People Help the People en Wings. Ze maakte naam met gevoelige gitaarliedjes. Op Paradise Calling tapt ze uit een ander vaatje. Met deze catchy popsong kondigt zij haar nieuwe koers aan, die te horen is op het album Portraits dat op 18 augustus verschijnt.

Rita Ora – You & I

You & I is de titeltrack van het derde album van de Brits-Kosovaarse zangeres Rita Ora. Zij werkte in voorheen samen met Liam Payne, Avicii en Cardi B. Op You & I laat het multi-talent horen dat ze het nagenoeg op eigen kracht kan. En dat terwijl ze ook druk met een acteercarrière is. Zo is ze te zien naast Robert de Niro in Tin Soldier en op Disney+ in The Rise of Red. Rita Ora scoorde eerder hits met Hot right nowBlack widowYour songAnywhereLet you love me en Ritual. Tijdens het Eurovisie Songfestival liet ze met een remix van Fatboy Slim’s Praise You zien wat ze muzikaal in huis heeft.

Sick en Nimon (Kraantje Pappie & Bizzey) – Spagaat

De 37-jarige Alex van der Zouwen (1/7/86) kende we beter als Kraantje Pappie en 38-jarige Leendert Roelandschap (11/5/85) als Bizzey. Toch mogen we ze vanaf nu Sick en Nimon noemen. Hiermee proberen ze de droevige fans van het gespleten duo Nick & Simon voor zich te winnen. Gezien de muziekstijl van het duo, zullen die fans zich vast in een Spagaat voelen zitten. Nick Schilder heeft zich overigens al aangeboden als manager. Het duo Sick en Nimon heeft zin in de zomer. Ze zijn samen aan het Nordic Walken én willen naar het songfestival.

Robin Schulz – Smash My Heart

De 36-jarige Duitse dj en producer Robin Schulz leerde we in 2013 kennen dankzij zijn remix van Mr. Probz’ Waves. De opvolger was de remix van Lilly Wood & The Prick’s Prayer in C en drong zelfs door tot de hoogste positie van de Nederlandse hitlijst. Sindsdien schiet Robin Schulz met hagel. En dat levert hem wisselend succes op, zoals Sugar met Francesco Yates, Speechless met Erika Sirola, Alane met Wes, All W Got met Kiddo en Miss You met Oliver Tree. Aan Smash My Heart werkte ook Lewis Thompson, bekend van Side Effects met Becky Hill en Bully Songs mee. Die laatste schreef ook mee aan Drifting van Tiësto, I Should Be Loving You van Armin van Buuren & Dubvision en Good Morning van Timmy Trumpet versus Alle Farben.