Tiptracks week 30

Vier de zomer met country, dance, Nederhop, relierock en ska. De oogst aan nieuwe muziek is weer divers deze week: van een juweeltje tot plat vermaak. Hieronder de nieuwe releases in mijn tiptrackslijst op Deezer.

Chris Stapleton – White Horse

De 45-jarige Amerikaanse singer-songwriter, gitarist en producer Chris Stapleton (15/4/78) leerde we in 2018 kennen dankzij Justin Timberlake’s Say Something. Toch is intussen Tennessee Whiskey zijn populairste song met afgelopen jaar zelfs plek 261 in de Top 2000.  Stapleton won in zijn carrière al vijf Grammy Awards en hij werkte met Peter Frampton, Sheryl Crow en Ed Sheeran. Met White Horse levert hij juweeltje af, dat na een rustig intro aanzwelt tot een apotheose. White Horse is gelijktijdig met zijn vijfde album Higher verschenen.

NEEDTOBREATHE – The Cave

De Amerikaanse rockband NEEDTOBREATHE is in 2001 in Seneca, South-Carolina ontstaan. De rockers doen het goed in de Christelijke muziekscene. Vijf van hun acht albums kwamen op 1 in de Christelijke albumlijst.  Hun zesde album heet Caves en daarvan komt de single The Cave. Het album verschijnt dit najaar. Mogelijk dat ze met The Cave een overstap naar de mainstream kunnen maken.

Nobu – Wakker

Nobu is de artiestennaam van de eigenzinnige rapper, zanger en producer Maxim Hendriksen uit Bergen op Zoom. Sinds zijn elfde is hij al bezig met muziek. Zijn muziek wordt omschreven als emorap. In 2020 deed hij mee aan de Popronde en had hij een bescheiden radiohitje met Lowkey. Live kun je hem vrijdag 8 september aan het werk zien op de Blossom Stage tijdens Appelpop in Tiel. Hij speelt om kwart over negen, dus dan zal hij wel Wakker zijn.

Tones and I – Bring it On

De 30-jarige singer-songwriter Toni Watson (13/5/93) leerden we in 2019 kennen dankzij Dance Monkey. Dat was pas de tweede single van de Australische straatmuzikant. Het bracht haar vorig jaar nog naar Pinkpop. En dat terwijl ze sinds juni 2020 (Ur so fxxking cool) geen hit meer heeft gehad. Mogelijk brengt de samenwerking met BIA & Diarra Sylla daar nu verandering in; Bring it On.

Lucas & Steve, Philip Strand – Best of me

Lucas de Wert en Steven Jansen is een dj-duo uit Maastricht. Het tweetal brak in 2016 door dankzij Summer on you een samenwerking met Sam Feldt en Wulf. Sindsdien weten ze regelmatig de hitlijst te bestormen, in februari nog met After Midnight. Samen met de Zweedse producer Philip Stand brengen ze nu Best of me. Overigens is Philip Strand ook bekend als zanger van Metalcore en Hardcore Punk groep Normandië.

Oliver Tree – One & Only

De 30-jarige Oliver Tree Nickell (29/6/93) is een Amerikaanse producer, zanger en komiek. Als zanger scoorde hij vorig najaar een hit met Miss You, een samenwerking met Robin Schulz. In 2017 tekende hij bij Atlantic Records, nadat zijn nummer When I’m Down viraal ging. Zijn debuutalbum Ugly Is Beautiful verscheen in 2020. Zijn tweede studioalbum Cowboy Tears kwam in februari 2022 uit.

Nette Meisjes – Smoorverliefd

Nette Meisjes is een huispunk-skaduo en bestaat uit Sjaak uit Almere en AM uit Utrecht. Ze voeren een kruistocht tegen ‘algoritme pop.’ Nette Meisjes ontstond toen ze geen playlist konden vinden waarop ze wilden feesten. Smoorverliefd is Het is zowel een ode als wederopstanding van ska.