Tiptracks week 3

Alleen al in de Tipparade komen deze week tien nieuwe tracks binnen. En dan heb ik nog een dozijn nieuwe singles gevonden, die ik heb toegevoegd aan mijn Tiptracks. Slechts een song staat zowel in mijn tiplijst als de officiële tiplijst van de Top 40.

Kovacs, Till Lindemann – Child of Sin

De soul van Kovacs wordt op Child of Sin gemengd met de metalstem van Till Lindemann, die we kennen als frontman van Rammstein. Deze track is terug te vinden op het gelijknamige album van Kovacs. Deze zangeres kent een getroebleerde kindertijd gekenmerkt door jeugdzorg. De zangeres die is geboren in het Limburgse Baarlo woonde ook een tijd in Uden.

Vistas – One More Night With No One

De Schotse indierockband Vistas brak door met Everything Changes in the End. Dit album verscheen in mei 2020. De band is op de middelbare school ontstaan. De single One More Night With No One is ook terug te vinden op de EP The Beautiful Nothing. Het nummer gaat over iemand die wanhopig op zoek is naar goedkeuring van anderen, terwijl hij zijn eigenwaarde niet beseft.

Floor Jansen – Invincible

De 41-jarige Floor Jansen (21/2/81) is al lang niet meer alleen maar die frontvrouw van een metalband. Eerst After Forever, tegenwoordig Nightwish. Sinds Beste Zangers laat ze horen wat ze solo in haar mars heeft. Invincible is de vierde single van haar debuutalbum Paragon, dat op 24 maart uitkomt. Jansen stelt dat: “Jezelf vernieuwen en sprongen in het onbekende maken, je laat groeien.” Ze vindt ouder worden een geschenk dat niet iedereen gegeven is.

Blanks – Breathe in Breathe out

Blanks is de artiestennaam van de 25-jarige Simon de Wit (19/4/97) uit Groningen. Zijn populariteit steeg naar grote hoogten dankzij zijn deelname aan Beste Zangers. Hij toerde al succesvol door Amerika en trekt vanaf maart ook langs de Nederlandse podia. Met Breathe In, Breathe Out herinnert Blanks zich eraan wat hij moet doen als hij gestrest raakt. Oh ja, hij is ook vlogger en ondernemer.

The Jordan – Temptation

Met Best Damn Day  leerde we The Jordan al kennen. Caroline van der Leeuw, die eerder doorbrak als Caro Emerald toonde een andere, meer triphopachtige kant van zichzelf. En met Temptation is er nu een opvolger van die single. Temptation is voor alle vrouwen en iedereen die zich als vrouw identificeert. Het beschrijft de behoefte het spel te willen winnen, terwijl je schaamteloos je verlangens volgt. Het album Nowhere near the Sky verschijnt op 10 februari.

Rosemary’s Sons – The Ride

Rosemary’s Sons snuffelden in 2002 even aan het hitsucces toen ze met Ilse DeLange Shine uitbrachten. Eenentwintig jaar later maken ze nog steeds aanstekelijke poppy rocksongs. The Ride gaat over het leven en hoe je daarin staat. De band uit Breda bezingt de achtbaan vol onverwachte momenten, die de moeite waard zijn. Net als het The Ride zelf trouwens.

Cloud Cafe – Some Times

De Amsterdamse band Cloud Café won in 2022 de lokale popprijs en was ook te zien tijdens de Popronde. Cloud Cafe maakt melodieuze folk noir liedjes met een 90’s grunge randje. Hun debuut EP verschijnt in maart. Met Cloud Cafe ben je muzikaal helemaal in de wolken.

Famke Louise – In het Donker

Aan de vooravond van haar roast op Comedy Central komt Famke Jantina Louise Meijer met de single In het Donker. Dit nummer is voor haar vriend Denzel en zoontje Nówie. De 24-jarige zangeres uit Amsterdam (9/12/98) kwam in opspraak toen ze de coronaregels ter discussie stelde met de hashtag IkDoeNietMeerMee. Daarna werd het stil rond haar. In Het Donker is de comeback van de influencer, modevlogger en zangeres. En muziek maken is wat ze het liefste doet.

Bea Miller – Lonely Bitch

De 23-jarige Bea Miller (7/2/99) is niet alleen een zangeres, maar ook actrice, stemactrice en tekstschrijfster. In Yes, Virginia uit 2008 speelde ze een hoofdrol, verder doet ze bijrolletjes. In 2012 eindigde ze tijdens The X Factor als negende. Ze bracht sindsdien een EP en twee albums uit.

Banners – In Your Universe

Michael Joseph Nelson brak in 2020 door als Banners met Someone to you. Een single die hij al in 2017 had uitgebracht, maar ineens werd zijn song gebruikt op TikTok. Zangervaring deed Banners op in het koor van de kathedraal in Liverpool. Het is afwachten wanneer In Your Universe wordt opgepikt.

Paramore – C’est Comme Ça

C’est Comme Ça is de derde single van het album This is Why dat op 10 februari verschijnt. This is Why is het zesde album van Paramore en het eerste sinds After Laughter uit 2017. In C’est Comme Ça beklaagt zangeres Hayley Willims de huidige toestand van de wereld en de impact die dat heeft op haar mentale gezondheid.

Ava Max – One of Us

One of Us is alweer de vijfde single van het album Diamonds & Dancefloors van de Amerikaanse zangeres Ava Max. Doordat ze de singles zo snel op elkaar laat volgen is het maar de vraag of deze wel voldoende de kans krijgen om uit te groeien tot hits. One of Us gaat erover dat in een relatie beide partners hun best moeten doen om het te laten werken.  En dat niet iedereen zo is.

Måneskin, Tom Morello – Gossip

Eigenlijk heeft Gossip van Måneskin helemaal geen extra support nodig. De song komt sowieso al binnen in de Tipparade, maar het is gewoon zo’n goed liedje van de winnaars van het Eurovisie Songfestival 2021. En dan werken ze ook nog eens samen met Tom Morello, de gitarist die we kennen van Rage Against The Machine. Gossip gaat over hoe het leven van rocksterren gepaard gaat met roddels. Een feit is dat het album Rush! op 20 januari verschijnt en dat ze op 27 februari in de Ziggo Dome optreden.