Tiptracks week 32

Doja Cat houdt de herinnering aan Dionne Warwick in leven dankzij haar nieuwe single. Verder recyclen Bebe Rexha en David Guetta hun single I’m Good (Blue) van vorig jaar en doet Tim Dawn een smeekbede aan een vrouw om haar vriend voor hem te verlaten. Misschien zingt Davina Michelle wel over diezelfde man op haar nieuwe Topsong. Ditmaal staan, tegen de gewoonte in, twee Tiptracks wel in de Tipparade. Mijn volledige lijst vind je op Deezer.  

Doja Cat – Paint the town red

De 27-jarige rapper, songwriter en zangeres Doja Cat (21/10/95) neemt zelf haar muziek niet altijd even serieus. Zo noemde ze zelf haar albums Hot Pink en Planet Her middelmatig en slechts bedoelt om snel geld te verdienen. En dat doet de zangeres nu ook door het gezicht te zijn van Victoria’s Secret World Tour. Overigens zal ze voor de single Paint the town red ook nog wat af moeten dragen aan de erven van Burt Bacharach en Hal David, want die schreven Walk On By waar Dionne Warwick in 1963 succes mee had en dat nu de basis vormt voor Doja Cat’s single.

LP – Love Song

Nog altijd is Lost on you uit 2016 het enige eigen succes voor de 42-jarige Laura Pergolizzi (18/3/81). LP heeft als songwriter meer succes voor Cher, Rihanna, Backstreet Boys en Christina Aguilera. Niettemin laat de zangeres op Love Song haar talent horen. Laura Pergolizzi is van Italiaans-Ierse afkomst, haar grootouders komen uit Napels en Palermo. Haar moeder overleed toen ze een tiener was. Zij was operazangeres. et nieuwe album Love Lines verschijnt op 29 september.

Dylan, Bastille – Liar Liar

De 23-jarige Britse Natasha Woods (25/10/99) noemt zichzelf een rockster in het lichaam van een popster. Als Dylan is ze bezig de wereld te veroveren. Zo stond ze al in het voorpgramma van Ed Sheeran en was ze op zondag 18 juni op Pinkpop te bewonderen. Op de single Liar Liar werkt ze samen met Bastille. Komende maanden tourt ze door het Vernigd Koninkrijk en Europa. Op 20 november staat ze in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam.

Tim Dawn – Don’t like him on you

Tim Dawn is op 6 juni 1987 geboren als Thijs Vroegop in Lieden. Inmiddels is Utrecht de uitvalsbasis van de singer-songwriter. Hij studeerde rechten in die stad. Zijn bekendheid kwam dankzij de Bee Gees-cover To Love Somebody, die hij opnam voor de kerstcommercial van de PLUS sumpermarkten. Verschillende liedjes van hem werden al Topsong en de nationale popzender riep hem in 2019 uit tot 3FM Talent. In Don’t like him on you probeert hij een vrouw muzikaal te overtuigen dat ze voor de verkeerde man is gevallen.

Bebe Rexha, David Guetta – One in a Million

Na I’m good (blue) hebben Bebe Rexha en David Guetta elkaar opnieuw gevonden. In augustus  2022 bliezen de Amerikaanse zangeres en Franse DJ Blue van het Italiaanse Eiffel 65 nieuw leven in. Overigens doen de begintonen van One in A Million hier een jaar later ook weer aan denken. Veel steun heeft deze single niet nodig, want deze komt op 30 binnen in de Tipparade. De Albanees-Amerikaanse zangeres viert 30 augustus haar 34e verjaardag.

Davina Michelle – Dating the Devil

Davina Michelle heeft eigenlijk ook geen steun nodig. Deze 27-jarige Michelle Davina Hoogendoorn (12/11/95)  heeft met Dating The Devil meteen een Topsong te pakken en ook komt ze op 29 binnen in de Tipparade. De zangeres grossiert in poppysingles, denk aan Skyward, Beat Me, Nobody is Perfect, Hold on, HYPER en Heartbeat. Je zou bijna vergeten dat ze doorbrak met het Nederlandstalige Duurt te lang, een hit uit 2018 die voortkwam uit Beste Zangers en een cover is van Glen Faria.