Tiptracks week 39

Radio-dj Jolwin Dobbelsteen neust wekelijks door de realeselijstjes om nieuwe muziek te ontdekken. Hiervan houdt hij een eigen Tiptrack-lijst bij via Deezer. Je kunt deze ook checken via deze site. De tracks die de komende week extra aandacht krijgen in Jolwin.nl op Mfm zijn:

Paolo Nutini – Shine a light

De 35-jarige Schotse singer-songwriter Paolo Nutini bracht afgelopen zomer zijn album Last Night in the Bittersweet uit. Hiervan verschenen Through the echoes en Lose it al op single. In zijn muziek hoor je invloeden van David Bowie, Rod Stewart, Damien Rice, Oasis, The Beatles, U2, Pink Floyd en Fleetwood Mac. Hoewel Shine a light in juni al uitkwam, draai ik deze nu als Tiptrack omdat deze ook nu door Kink is opgepikt.

Ofenbach (ft Fast Boy) – Love me now

Hoewel ik nog niet uitgekeken ben op Wasted love met Lagique is er nu alweer een nieuwe track van Ofenbach. Hierop werkt het Parijse producersduo samen met Fast Boy. Dit Berlijnse duo kennen we dan weer van Bad memories met Meduza. Een andere eerdere hit van Ofenbach Hurricane met Ella Henderson. Ofenbach is intussen al meer dan 2 miljard keer gestreamd.

Roos Blufpand – Draak!

Roos Blufpand komt uit Utrecht heeft als doel met haar muziek bij te dragen aan een liefdevollere wereld. Dat weerhoudt de zangeres er overigens niet van om harde woorden te kiezen in haar muziek. In lijn met S10, Merol en Froukje maakt ze nu Nederlandstalige elektropop. Zelf stelt ze daarbij met de diepgang van Froukje en de directheid van Merol. En daarbij belicht ze ook de schaduwzijde van het leven. En dat is zeker te horen op haar nieuwe single Draak!

Dimitri Vegas & Like Mike – Believe

De Rode Duivels hebben nu ook een dancetrack als WK Anthem. Deze is gemaakt door de broers Dimitri en Michael Thi-va-ios uit Willebroek. Wij kennen hen als Dimitri Vegas & Like Mike. Zij hebben stadiongeluiden verwerkt in hun single Believe. Ze hopen zo supporters uit te nodigen om hun track snel mee te gaan zingen. Hoewel de broers Griekse roots hebben, hopen ze toch dat België de beker gaat winnen.

Robin Schulz (ft Mougleta) – Rockstar

Hoewel de samenwerking van Robin Schulz & Tom Walker met Sun will shine nog niet tot een hit heeft geleid is de opvolger er nu al. Reden zal vast zijn omdat de zomer toch al achter ons ligt. Met Mougleta heeft de 35-jarige Duitse dj de track Rockstar gemaakt. Mougleta is een in Dubai-geboren Canadese singer-songwriter. De eerste kennismaking met Robin Alexander Schulz was in 2014de remix van Waves van Mr. Probz. Zijn grootste hit scoorde hij ook dat jaar met een remix van Prayer in C met Lilly Wood & The Prick.