Tiptracks week 4

Het aanbod nieuwe muziek is, integenstelling tot de Tipparade, karig. Rondé heeft al de megahit te pakken met Undecided, dus hoeft geen extra aandacht. Keane komt met een cover van Frankie Valli en dat ik eigenlijk ook niet echt verheffend, maar wel mooi. Verder wil ik de Amsterdamse zangeres Nina June en Nijmeegse band Oh Hazar onder de aandacht brengen. Zij komen in de plaats van Beyoncé (My House), Joep Hoedemakers (A Fool For You) en Martin Jensen & MTTN (Still Got It Bad). Het volledige Tiptrackslijstje vind je op Deezer.

Oh Hazar – City Lines

City Lines is de derde single van de Nijmeegse band Oh Hazar. De in Oss geboren frontvrouw Imke Loeffen, die opgegroeid is in het dorp Zeeland, doet op City Lines denken aan Caroline van der Leeuw van The Jordan of juist Shirley Manson van Garbage. Al zal dit ook zeker aan de sound van de single liggen. Oh Hazar speelt vrijdag 10 mei samen met de Amsterdamse indieband Higpy in de Groene Engel in Oss. Oh Hazar is afgeleid van au hasard en betekent willekeurig. Oh Hazar maakt een mix van alternatieve artpop, indierock en postpunk. Hun debuut-EP Clair Obscur is zaterdag 27 januari in Merleyn in Nijmegen gelanceerd.

Nina June – Savannah

Nina June (29/6/85) is geboren in Castricum en werkt vanuit Amsterdam. Haar singer-sonwriter skills heeft ze geleerd aan de Rockacademie in Tilburg. Ze debuteerde in 2008 met het album Little Dreams. Wat tevens haar afstuurproject was. Nina June heeft met Red Ribbon Music haar eigen platenlabel. Haar recentste albums zijn Bon Voyage uit 2018 en Meet Me On the Edge of our Ruin uit 2021. En daartussen verscheen de EP Shadows & Riddles. Zowel die EP als Bon Voyage zijn mogelijkgemaakt door het Sena Performers Muziekproductiefonds. In 2015 won ze als aanstormend talent de Zilveren Notenkraker. Nina June omschrijft haar muziek als nostlagische melancholie. Haar muzikale opvoeding bestaat uit de singer-songwriters Tracy Chapman, Eva Cassidy en Annie Lennox door moeder en de bands The Beatles, Fleetwood Mac en Crosby, Stills, Nash & Young door haar vader. Nina June heeft ook meegewerkt aan een theatershow over The Beatles.

Keane – The Sun Ain’t Gonna Shine (Anymore)

The Sun Ain’t Gonna Shine (Anymore) is geschreven door Bob Crewe en Bob Gaudio. Frank Valli bracht het nummer in 1965 uit, maar mede dankzij Phil Spector’s wall of sound wisten The Walker Brothers er een jaar later een wereldwijde hit van te maken. Keane bracht hun versie van The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore in 2005 al eens op single uit. En de band speelde het nummer ook al wel eens live, zoals te horen is op Keane – Live 06 uit 2006. De pianorockband Keane bevindt zich daarmee in een rijtje met Cher, Doug Parkinson en Bruce Springsteen, die het nummer ook al eens coverden. De huidige versie staat op de EP The Night Sky for Warchild.