Tiptracks week 44

All Time Low & Avril Lavigne, Banners, Cocoon, Goldkimono, The National, Only The Poets, Stromae  en Daimy Lotus hebben mijn Tiptracks verlaten. Alhoewel Daimy Lotus is eigenlijk gebleven, alleen is OCD ingewisseld voor So Excited. De volledige lijst vind je natuurlijk op Deezer.

Daimy Lotus – So Excited

Daimy Lotus is een Rotterdamse punkpop-zangeres, die overigens geboren is in Eindhoven. Als persoon is Daimy Lotus zacht en open, maar ze uit zich als zangeres als een sexy rebel. Hartzeer, mentale problemen en zelfontplooiing zijn onderwerpen in haar songs. Daimy Lotus geniet van de belangstelling en trad in haar jeugd al op tijdens de boerenmarkt in haar dorp.

Penny Roox – By My Side

Singer-songwriter Penny Roox uit Tilburg zingt op haar nieuwe single By My Side het hartzeer van zich af. Het nummer gaat over een plotsklaps verbroken relatie. De rouw die dat oproept heeft ze verwerkt in een lied, waarmee ze tot steun hoopt te zijn. Penny Roox is het muzikale alterego van Bo Knippels. Zij studeerde aan de Rockacademie en geeft tegenwoordig zelf zangles bij Muziekles Den Bosch. Ze opende al voor bekende artiesten als Mell & Vintage Future, Seasick Steve en The Waterboys. En momenteel toert ze door Nederland vanwege de Popronde. Zo was ze vrijdag 13 oktober in de Kruisheren Kapel in Uden te zien.

Green Day – The American Dream Is Killing Me

De Amerikaanse punkband Green Day komt op 14 januari 2024 met een nieuw album dat Saviors gaat heten. De opnames zijn gemaakt in Londen en Los Angeles. Dat heeft fronman Billie Joe Armstrong laten weten. Green Day is in 1987 in East Bay, Californië opgericht. De punkband brak wereldwijd door met het album Dookie uit 1994, waarop de singles Basket Case en When I Come Around staan. Hun grootste hitsucces behaalde de band in 2006 met U2 en de single The Saints are coming.

WIES – Sigaret

WIES maakt Nederlandstalige indiepop. Het trio kent elkaar van het Conservatorium Amsterdam. De frontvrouw is Jeanne Rouwendaal. Ze hebben voor het Nederlands gekozen, omdat Jeanne zich daar het beste in uit kan drukken. Daarbij is je moedertaal meer in your face, volgens bassist Tobias Kolk. WIES is in 2018 opgericht en won in dat jaar meteen de Amsterdamse Popprijs. Het debuutalbum Het is een Wies kwam in 2021 uit. De opvolger Alles Anders verschijnt gelijktijdig met het lied Sigaret (27 oktober 2023).

Abel – Zie jij het ook

De Bredase band Abel is na ruim tien jaar terug met Zie jij het ook. Een vrolijk klinkende song met een actuele boodschap. Abel is de band van zanger Joris Rasenberg. In 2000 braken zij door met Onderweg, dat weken op nummer één in de hitlijst stond. In dat jaar verscheen ook het debuutalbum De Stilte Voorbij. Het laaste album 12 uur kwam in 2010 uit. Abel was ook succesvol in België. De band komt binnenkort met een nieuw album en wil weer gaan optreden.

Froukje – Houden van Mij

Froukje brak vlak voor de coronacrisis door met Groter dan ik. Hierin bracht ze klimaatproblemen onder de aandacht. Ondanks de lockdown weet Froukje Veenstra uit te groeien tot een van de interessantste Nederlandstalige zangeressen van dit decennium met singles als Ik wil dansen, Als Ik God was, Een Teken, Niets Tussen en Nooit Meer Spijt samen met S10. Froukje is beïnvloed door Eefje de Visser, Stromae & Typhoon. Ze neemt haar muziek op met behulp van een laptop, gitaar of piano. Houden van Mij is een klein pianoliedje over genoeg hebben aan de liefde van je vrienden en je muziek. Froukje speelde dit liedje live al vaker. Haar debuutalbum Noodzakelijk Verdriet verschijnt op 12 januari. Op 15 en 16 januari staat de zangeres samen met haar band twee avonden in Carré om haar nieuwe album live te spelen.

Melle – Life Is Too Easy On Me

Multi-instrumentalist Melle Bodaert (29/1/00) uit Leiden grossiert in kleine gitaarliedjes. Hij zijn muzikale ontdekkingsreis op 5-jarige leeftijd op de cello. Ook leerde hij zichzelf ukelele spelen. Met zijn vader zong hij op zijn achtste Beatlesliedjes. En die opvoeding is terug te horen, ook op zijn nieuwe album Memories That I am, wat overigens al het derde album is van de 23-jarige singer-songwriter. Tijdens de Popronde in 2021 was hij een van de meest gevraagde muzikanten. In Life Is Too Easy On Me bezingt Melle dat alles hem voor de wind gaat en vraagt hij om tegenslag. Melle vindt dat hij ook zijn portie tegenslag verdient.

Danielle Nicole – Make Love

Danielle Nicole is een Amerikaanse Soul & Blues-zangeres uit Kansas City. De single Make Love komt van het album The Love You Bleed dat 26 januari 2024 verschijnt. Ze begon haar muzikale carrière in de bands van haar ouders. Ze is niet alleen zangeres, maar ook een begenadigd basgitariste. Daarvoor won zij dit jaar een award bij de Blues Music Awards. Die prijs won ze in 2019 ook al, maar toen werd ze ook nog uitgeroepen tot beste hedendaagse vrouwelijke artiest. En Make Love nodigt uit tot een nadere kennismaking. Danielle Nicole Schnebelen werkt sinds 2015 aan een eigen carrière en bracht tot op heden twee studioalbums en een live album uit.

Comments are closed.