Tiptracks week 45

Het is verledentijd met Past Life van Felix Jaehn & Jonas Blue, Weekends and Workdays van Sea Girls en Het Volgende moment van Spinvis. Die liedjes groeien vast niet meer uit tot hits. Froukje komt met Houden van mij de Tipparde binnen, maar mag nog een weekje in mijn lijstje blijven. Nieuw zijn The Last Dinner Party, Cat Burns en NONCHELANGE.

NONCHELANGE – Depressief in de Zomer

Voor NONCHELANGE is het gelukkig bijna winter, want de rapper/zanger is Depressief in de Zomer. NONCHELANGE is het project van de 28-jarige Maarten Hutman (5/12/94) uit Ommen. Hij maakte grappige en tegelijk ongemakkelijke liedjes. De hypochonder heeft het idee dat anderen hem nooit helemaal begrijpen. Inspiratiebronnen zijn Tame Impala, vanwege zijn multi-instrumentalisme en voorman Julien Casablanca van The Strokes omdat hij catchy en alternatief is. En dit wil Hutman ook zijn. Al vindt hij autonomie en vrijheid het allerbelangrijkste. NONCHELANGE wordt geschaard onder Nederlandstalige indiepop met rap.

Cat Burns – Know that you’re not alone

De 23-jarige Catharina Burns kennen we als Cat Burns. Deze singer-songwriter brak door via TikTok waar haar single Go in 2022 viral ging. Het lied was toen al twee jaar oud. Driemaal werd ze genomineerd voor de Brit Awards, de eerste keer in 2017 met haar debuutsingle Fallen Out of Love. Cat Burns is een dochter van immigranten. Haar ouders ontvluchtte de burgeroorlog in Liberia. Zelf worstelde ze met haar seksualiteit. Deze ADHD’er identificeer zichzelf als zwarte queer vrouw. Know that you’re not alone voor iedereen, die zich verloren en verward voelt. Cat Burns wil laten voelen dat diegene niet de enige is die zich zo voelt.

The Last Dinner Party – On Your Side

The Last Dinner Party is een vijfkoppige vrouwelijke Britse indierockband. Dankzij singles als Nothing Matters en Sinners worden ze omschreven als een hedendaagse ABBA. De Londense band is in 2021 gevormd en komt op 2 februari 2024 met het debuutalbum Prelude tot Ecstacy. Met On Your Side is na My Lady of Mercy de vierde single van The Last Dinner Party. On Your Side gaat over gevangen zitten in een liefde, waaraan je niet kunt ontsnappen. Je weet dat de relatie je pijn doet en niet goed voor je is, maar je bent te toegewijd om te vertrekken. Het aankomende album is geproduceerd door James Ford, die eerder werkte met Arctic Monkeys, Foals en Florence + The Machine.