Tiptracks week 45

Na vorige week De Staat, komt deze week die andere Nijmeegse band met nieuwe muziek. Verder hebben de Amsterdamse Midas en de Hoogeloonse PYRO mijn Tiptracks gehaald. Het hele lijstje vind je op Deezer. Meer over de oogst van deze week lees je hieronder. En natuurlijk hoor je deze tracks ook in Jolwin.nl op Mfm.  

Navarone – Come What May

Come What May is de eerste single van het nieuwe album V. Het is het vijfde album van het rock vijftal Navarone. De band komt uit Nijmegen, maar heeft met bassist Bram Versteeg ook een Ossenaar in de gelederen. Come What May gaat over hoe een relatie bestaat uit geven en nemen. Ondertussen houden Bram, Kees, Merijn, Robin & Roman elkaar al tien jaar vast in goede en in slechte tijden. Ze gaan dus zeker niet voor de makkelijke weg van opgeven. V verschijnt op 17 februari 2023 en zal een meer pop en pianoplaat zijn. Het nummer Come What May is geïnspireerd om Herman van Veens Liefde voor later.

Midas – Now or Never

Now or Never is de nieuwe singel van de Amsterdamse singer-songwriter Midas. Deze volgt op Little Birds, dat in augustus uitkwam. Midas speelt tegenwoordig in het theaterspektakel Nummer 14 over Johan Cruijff. Ondertussen timmert de aan het conservatorium geschoolde muzikant ook met eigen nummers aan de weg. Ten tijde van zijn debuutalbum Heavy Moon in 2017 bracht hem dat naar Muze Misse in Oss en De Pul in Uden. Ook is zijn muziek te horen in verschillende Nederlandse films, waaronder Huisvrouwen bestaan niet.

PYRO – Wiser

Wiser had de Hoogeloonse rockband PYRO al een tijdje op de plank liggen. Ondertussen namen ze in De Pul in Uden afscheid van drummer Jules van der Heijden. In de Eindhovense Thomas Larmit werd zijn vervanger gevonden. PYRO is het geesteskind van zanger-gitarist Bas Stoetens. Hij begon met de band om zijn paniekaanvallen in goede banen te leiden. PYRO moest ook het zwarte gat opvullen dat achterbleef toen Monks Avenue stopte. Wiser gaat over hoe je in een donkere periode belangrijke levenslessen opdoet, zodat je daarna beter en positiever met bepaalde situaties kunt omgaan.

Jeppe – De Klok

Onder zijn bijnaam Jeppe heeft Jesper Kleynen (9/9/93) de track De Klok uitgebracht. Deze was al een hit op TikTok. De 29-jarige Abcoudenaar begon zijn onlinecarrière op YouTube. Kleynen is naast rapper voice-over en radiopresentator. Samen met Bas van Teylingen van Veronica presenteert hij wekelijks een radioshow op Wild FM. In 2015 ging zijn parodie Praat Amsterdams met me viral. Dit was een knipoog naar Parijs van Kenny B.

Avril Lavigne & Yungblud – I’m a Mess

De Canadese singer-songwriter Avril Lavigne (38) brak in 1998 op haar 14e door als voorprogramma van Shania Twain. Ze stond daar dankzij het winnen van een radiowedstrijd. In 2002 had Lavigne wereldwijd succes met Complicated van haar debuutalbum Let Go. In 2015 werd ze geveld door de ziekte van Lyme. In ons land heeft Lavigne sinds 2013 geen hits meer gehad. Mogelijk dat haar samenwerking met wonderboy Yungblud daar verandering in brengt. Deze 25-jarige Britse rockmuzikant speelt immers menig festival plat. Hij won in 2021 een MTV European Music Award voor beste alternatieve act. Overigens stond hij ook pas vier weken in de hitlijst en dat was met 11 minutes dat hij maakte samen met Halsey en Travis Barker.

Ten Times A Million – Love Me When I’m Gone

De Duits/Nederlandse rockband Ten Times A Million timmert al tien jaar aan de weg. Ze begonnen in 2012 onder de naam Mandrake’s Monster. Ze speelden toen al ruim driehonderd keer door heel Europa. Invloeden zijn Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Foo Fighters en Nothing But Thieves. In 2018 probeerden de rockers bekendheid te krijgen via de Popronde. De band koppelt fluisterende filmische sferen aan euforische uitspattingen.