Tiptracks week 5

Harp (Silver Wings), Brenn! (Looking For), ANLYN (ChitChat), Navarone (Devil’s Ferry), Nessa Barrett (Girl in New York) en The Killers (Spirit) hebben plaats gemaakt voor Only the Poets, Oscar and the Wolf, WIES, Niels Geusebroek, MarynCharlie featuring Melle en Billy Joel in de Tiptracks op Deezer.

MarynCharlie & Melle – Coming of age

De Amsterdamse singer-songwriter MarynCharlie en Leidse multi-instrumentalist en zanger Melle Bodaert (29/1/00) hebben elkaar gevonden. Melle verzorgt de vocalen op Coming of Age. MarynCharlie kreeg eerder volop lof voor haar song Self Sabotage. MarynCharlie, oftewel Marijn noemt haar muziek true blue. Ze refereert hiermee aan eerlijkheid, vertrouwen en loyaliteit, zoals omschreven in de kleurenpsychologie. In haar muziek besteedt ze volop aandacht aan de mentale gezondheid.

Niels Geusebroek – Hold on

De 44-jarige Niels Geusebroek (4/8/79) was in het begin van zijn carrière de frontman van de band Silkstone en was daarmee al te zien op festivals als Lowlands en Pinkpop. Tegenwoordig timmert hij als singer-songwriter aan de weg. Hij scoorde hits met Wildstylez en Year of Summer en helemaal solo met Take your time girl.  Alleen is dat ook alweer elf jaar geleden. Hoogste tijd voor een nieuws aanstekelijke song en dat is Hold On.

WIES – Venus (ft. Noor)

Het Amsterdamse Nederpoptrio WIES bestaat uit zangeres Jeanne Rouwendaal, bassist Tobias Kolk en drummer Dan Huijser. Hun muziek is beïnvloed door alternatieve rock en elektronica. De band debuteerde in 2021 met het album Het is een WIES. Deze werd in 2023 gevolgd door Alles Anders. Jeanne Rouwendaal schrijft over liefde en pijn, leven en dood, vreugde en verdriet. Op Venus werkt WIES samen met de Amstedamse insturmentalist en songwriter Norah Hendriks, ook wel Noor. Zij studeert in Londen studeert aan een muziekschool.

Oscar and the Wolf – Angel Face

Oscar and the Wolf is een elektropopband uit Beglgië. De vaste waarde van deze band is frontman Max Colombie. De naam van de band is afgeleid van dag en nacht. Max zong vroeger vaak over de maan. De wolf is het aardse wezen dat verwijst naar ronddwalen in de nacht. Oscar staat voor het aardse wezen overdag. Voor het Belgische nationale team maakte Oscar and the Wolf in 2022 de track Warrior. Met Angel Face wil Oscar and the Wolf alcohol- en drugsgebruik bespreekbaar maken.

Only the Poets – One More Night

De Engelse band Only the Poets probeert al sinds 2017 voet aan de muzikale grond te krijgen. De band kreeg al veel airplay met Jump! en stond al op Pinkpop. Toch wisten ze tot op heden niet doortedringen tot de hitlijst. Ook mochten ze al bij verschillende bekende artiesten het voorprogramma verzorgen, zoals bij Bastille, Lewis Capaldi en Louis Tomlinson. Hun muziek ligt in de lijn van The 1975, Sam Fender en The Script.

Billy Joel – Turn the Lights Back On

Billy Joel (9/5/49) heeft het licht weer gezien. De single Turn the Lights Back On is de eerste single sinds het kerstlied Christmas in Fallujah uit 2007. De 74-jarige pianist, singer-songwriter en componist was de liefde voor muziek zeventien jaar kwijt. Tussen 1972 en 1993 scoorde hij hits als Piano Man, Goodnight Saigon, We didn’t start the fire en Uptown Girl. Inspiratiebronnen van Billy Joel zijn Ray Charles, Sam Cooke, The Beatles, The Rolling Stones, Otis Redding en Ludwig van Beethoven. Door drankmisbruik reed Billy Joel verschillende keren een auto in de prak.