Tiptracks week 7

Drie alternatieve songs en een hiphoptrack dat levert de nieuwe muziek deze week op. Het gaat om The Jordan, Linkin Park, Depeche Mode & Lizzo. Deze zijn opgenomen in mijn Tiptracks.

The Jordan – Waste me

Caroline van der Leeuw brengt opnieuw een debuutalbum uit. Immers The Jordan is haar nieuwe muzikale kind. Hiermee staat de jazzy Caro Emerald in de ijskast. The Jordan is triphop in het verlengde van Massive Attack en Portishead. Met Nowhere Near the Sky verschijnt ook de nieuwe single Wast Me. The Jordan is overigens een verwijzing naar de Amsterdamse Jordaan, waar Caroline van der Leeuw geboren en getogen is.

Linkin Park – Lost

Ondanks het overlijden van zanger Chester Bennington op 20 juli 2017 is er nieuwe muziek van Linkin Park. Alhoewel nieuw. De track Lost is twintig jaar oud en dateert uit de tijd dat Meteora verscheen. Op Lost is Chester Bennington dus ook als zanger te horen. Hoewel Lost indertijd het album Meteora niet heeft gehaald, is het toch een goede track. En zo houdt Linkin Park Chester Bennington In Muzikale herinnering, ondanks dat ze hem ruim vijf jaar gelden kwijtraakte door zelfdoding.

 Depeche Mode – Ghost Again

Ghost Again houdt volgens Depeche Mode de balans tussen melancholie en vrolijkheid. Het nummer behandeld het leven na de dood. Dat is ook het overkoepelende thema van album Memento Mori, dat op 24 maart verschijnt en de 15e studioplaat van Depeche Mode is. Volgens singer-songwriter Dave Gahan is de geest van Andrew Fletcher op het nieuwe album te horen, hoewel de bassist en toetsenist van de band niets van het materiaal heeft gehoord voor zijn overlijden op 26 mei van vorig jaar (2022). Fletcher overleed aan hartfalen.

Lizzo ft. SZA – Special

De voluptueuze Amerikaanse actrice, rapper, songwriter en zangeres Lizzo brak in 2016 door met Good as Hell. Van deze single verscheen in 2019 een remix met Ariana Grande. Een ook Special is een remix. Ditmaal een samenwerking met singer-songwriter SZA, die we vooral kennen dankzij haar samenwerking met Maroon 5.  Special is de titeltrack van het vierde album, waarop ook About damn time terug is te vinden. Het album werd sowieso overladen met superlatieven. Het mag dus niet verrassen dat de track Special ook gewoon heel goed is.