Brabant te streng voor veehouders

provinciehuisHEESWIJK-DINTHER – “Melkveehouders trekken weg uit Brabant vanwege de strenge regels,” dat zei koeienboer Nico Miedema dinsdagmorgen in Jolwin.nl op MfmBrabant. Streekomroep Mfm/Dtv staat deze week stil bij het buitengebied. Miedema nam onlangs samen met zijn echtgenote de melkveehouderij van haar vader over.

Zelf komt Miedema ook uit een boerenfamilie. Zijn ouders hadden een melkveebedrijf in de kop van Noord-Holland. Daar zag hij veel Brabantse boeren naartoe komen vanwege de strenge regels in Brabant. Nico maakte de omgekeerde beweging nadat hij ‘zijn’ Noortje had ontmoet op een feestje. Terwijl zijn broers in Noord-Holland bleven om het bedrijf van hun ouders over te nemen.

Melkveehouder Nico Miedema

Hij denkt overigens dat de regels in Noord-Holland op termijn ook strenger worden. Brabant loopt volgens hem op de troepen vooruit. Wat ervoor zorgt dat veel rundveebedrijven in Noordoost-Brabant er nu al mee stoppen.

De radioshow Jolwin.nl van MfmBrabant komt de hele week vanaf een locatie in Noordoost-Brabant, vanwege de ‘Week van het Buitengebied.’ Deze themaweek is een initiatief van de streekomroep Mfm/Dtv. Hun verzorgingsgebied (Bernheze, Den Bosch, Oss & Uden) bestaat voor zo’n 60% uit buitengebied.

Play