Tiptracks week 19

Twaalf nieuwe nieuwe songs zijn toegevoegd aan de Tiptracks op Deezer. Hiervoor moesten Dehd (Alien), Suki Waterhouse (My Fun), Feeder (Hey You), Glass Animals (Creatures in Heaven), Vampire Weekend (Mary Boone), Ten Tonnes (Little Lovin’), Paul Weller (Rise Up Singing), Nicky Romero & Sick Individuals (In My Head), Anlyn (The Right Guy), Kraantje Pappie (Naakt Zien), The Black Keys (On The Game) en John Cale (Howe See The Light) plaats maken. En de nieuwe Shark-Shark van die laatste heeft het niet eens gered tot de selectie van deze week.

Tommee Profitt & Crowder – The Greatest

Tommee James Profitt (12/11/84) is een 39-jarige singer-songwriter uit Michigan. Muziek van hem is gebruikt in series als 24, The Good Doctor, Prison Break, The Rookie en in een film als The Hunger Games: Mockingjay Part 2.  Op The Greatest werkt Tommee Profitt samen met Crowder. Het gaat dan om de 52-jarige christelijke muzikant David Wallace Crowder (29/11/71) uit Texas. Het nummer is een cover van Sia.

Ernst Jansz – Er is een lied geschreven

Natuurlijk kennen we de 75-jarige Ernst Jansz (24/5/48) als een van de twee zangers van Doe Maar; de andere was Henny Vrienten. Je zou bijna vergeten dat de zanger uit Neerkant ook solo prachtige kleine liedjes kan maken. Hiervan is Er is een lied geschreven een prima voorbeeld. Mocht je Een eerste klein verraad kennen dan wist je dat natuurlijk al wel.

Martin Jasper – Let You Go

Martin Jasper is de artiestennaam waarmee singer-songwriter Martijn Roggeveen uit Heemskerk internationaal hoopt door te breken. In 2022 en 2023 was hij geselecteerd voor de Popronde. Voorbeelden zijn Dermot Kennedy en Ben Howard. Ook werd hij gezien als het Nederlandse antwoord op Ed Sheeran.

Beabadoobee – Take A Bite

Beabadoobee is de artiestennaam van de 23-jarige Brist-Filipijnse singer-songwriter Beatrice Laus (3/6/00). Met de single Coffee debuteerde ze in 2017. Met Worth It had ze in 2020 ook een klein radiohitje in Nederland. Haar album This Is How Tomorrow Moves verschijnt op 16 augustus.

Sloppy Jane, Phoebe Bridgers – Claw Machine

Sloppy Jane is een Amerikaanse pop-/rockband uit Los Angeles. Al komt frontvrouw Haley Dahl uit New York. De band debuteerde in 2021 met het album Madison. Oorspronkelijk maakte de 29-jarige bassist Phoebe Bridgers (17/8/94) ook deeluit van Sloppy Jane tegenwoordig timmert zij met succes solo aan de weg. Ze werd genomineerd voor meerdere Grammy’s alleen met de band Boygenius wist ze daadwerkelijk drie Grammy’s te verzilveren. Op Claw Machine werkt Bridgers dus weer samen met Sloppy Jane.

Role Model – Deeply Still in Love

Role Model is de artiestennaam van de 26-jarige Amerikaanse singer-songwriter en voormalige rapper Tucker Harrington Pillsbury (15/5/97). Hij begon in 2016 onder zijn voornaam als rapper. Hij maakt bedroompop. Hij is open over zijn mentale problemen en depressies. Zijn tweede album Kansas Anymore verschijnt op 19 juli. In Deeply Still in Love bezingt hij nog steeds verliefd op zijn ex te zijn, het gaat dan om personality en model Emma Chamberlain.

Cmat – Aw, Shoot!

Cmat oftewel Clairy Mary-Alice Thompson (23/2/96) is een 28-jarige Ierse singer-songwriter. Haar debuutalbum If My Wife New I’d Be Dead verscheen pas twee jaar geleden. De opvolger Crazymad, for Me kwam al in oktober 2023. Haar folkloristische countrymuziek maakt ze voor meiden en homo’s. Ze heeft dan ook vele fans onder leden van de Ierse LGBTQ+gemeenschap. Op zaterdag 8 juni staat ze op Best Kept Secret in Hilvarenbeek.

Kenzie & ASTN – Close to You

Het voormalige, 19-jarige kindsterretje Mackenzie Frances Ziegler (4/6/4) timmert als zangeres Kenzie aan de weg. Ze brak in 2011 door dankzij de Amerikaanse serie Dance Moms. Hierin was de danseres, het model en de zangeres tot 2016 te zien. Haar zangcarrière begon in 2014 met Mack Z. Haar fans zitten op TikTok en daarop is zanger ASTN ook populair. Hij ging er viraal met Happier Than Ever.  Op Close To You werken ze samen. De single is een voorproefje van het derde album Biting My Tongue, dat op 26 juli verschijnt.

Jonah Kagen – God Needs The Devil

De 23-jarige singer-songwriter Jonah Kagen groeide op in Savannah, Georgia. Hij maakt folkpop geïnspireerd op gitarist Andy McKee. Hoewel Kagen sinds zijn zesde bezig is met gitaarspelen verscheen zijn debuut-EP pas in december 2022. Hierop volgde vorig jaar de opvolger The Roads. In God Needs The Devil bezingt Jonah Kagen de strijd om goed te zijn, terwijl je beïnvloed wordt door de ellende in je leven.

Sea Girls – Come Back To Me

Sea Girls zijn vernoemd naar Nick Cave’s Water’s Edge. Dat kwam overigens omdat gitarist Rory Young altijd Sea Girls in plaats van City Girl. De Britse indierockers bestaan officiaal sinds 2015, maar kennen elkaar van de middelbare school. Ze waren The Sound of 2019 vond de BBC. En je kon ze in 2022 op Pinkpop zien. Hun derde album Midnight Butterflies verschijnt op 17 juni. De titeltrack verscheen eerder al op single evenals Weekends And Workdays. Sea Girls speelt op 17 september in de Melkweg in Amsterdam.

Blaudzun – Shades

De 49-jarige Arnhemmer Johannes Sigmond (26/10/74) komt als singer-songwriter Blaudzun met Shades terug uit de schaduw. Het zevende album van de folkpop/rock muzikant verschijnt 18 oktober en gaat Latter Days heten. Shades is de derde single van dit album en de single is geproduceerd met Moss-frontman Marien Dorleijn. De artiestennaam Blaudzun is afgeleid van de Deense wielrenner Verner Blaudzun. De Arnhemmer is op 23 februari 2025 is hij in Doornroosje Nijmegen te zien.

Grafix – Body Language

Grafix is de dj-naam van de 32-jarige Britse drum ‘n’ bass producer Joshua Jackson (14/6/91). Hij werkte tot 2018 samen met Fred V, oftewel de 34-jarige Frederick Varhman (12/1/90). Hun debuutalbum Recognise verscheen in 2014. Sinds december 2018 werken beide solo. Grafix draaide al meerdere keren op Tomorrowland en is daar dit jaar op 20 juli ook te vinden. Met Body Language laat Grafix weten dat lichaamstaal soms meer zegt dan woorden.