Tiptracks week 21

Drie bewezen hitsuccessen heb ik deze week geselecteerd uit de nieuwe releases. Al geldt natuurlijk resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Een korte toelichting op Anne-Marie (featuring Shania Twain), Hozier, Snelle & Kraantje Pappie en Zara Larsson vind je hieronder. De hele tiplijst check je via Deezer.

Anne-Marie (ft. Shania Twain) – Unhealthy

Achter de nieuwe track van Anne-Marie zitten twee producers die eerder succes hadden met Jonas Brothers en John Legend. Wij leerden de Britse popzangeres Anne-Marie kennen dankzij Rockabye van Clean Bandit in 2016. Op Unhealthy werkt ze samen met de Canadese countrypop legende Shania Twain. Zij brak in 1998 door met You’re Still the one. Anne-Marie was altijd al een grote fan van haar en in maart kwam het tot een samenwerking. Unhealthy is de titeltrack van het gelijknamige album dat op 28 juli uitkomt. Hierop geeft Anne-Marie inzicht in haar perfecte imperfecte leven. Ook laat ze hierop horen feller, gedurfdere en gelukkiger te zijn.

Hozier – Francesca

De 33-jarige Ierse singer-songwriter Hozier (17/3/90) brak tien jaar gelden door met Take me to church. Daarna wist hij alleen nog in 2021 als zanger bij de dance-act Meduza een hit te scoren met Tell it to my heart. Niettemin verschijnt 18 augustus zijn derde album Unreal Unearth. De single Francesca loopt hierop vooruit. Het gaat om een dromerige popsingle die uitbouwt tot een stevige rocktrack.

Snelle & Kraantje Pappie – Ruggengraat

De 27-jarige Lars Bos (3/10/95) en 36-jarige Alex van der Zouwen (1/7/86) hebben elkaar opnieuw gevonden. Lars alias Snelle en Alex alias Kraantje Pappie namen voor het album vierentwintig al eens samen Op zoek naar life op. En nu is er de potentiële zomerhit Ruggengraat. Deze folky popsong gaat over de angst iets te missen als je een festival overslaat. Lars Bos is geschoold aan de Herman Brood Academie. En Kraantje Pappie heeft zijn naam ontleend aan een website die indianennamen genereert.

Zara Larsson – End of Time

De zangcarrière van de 25-jarige Zara Larsson (16/12/97) kende een vliegende start met het winnen van Talang 2008, zeg maar de Zweedse variant van Holland’s Got Talent. Toch tekende ze pas vier jaar na de talentenjacht een contract met een sublabel van Universal Music Group. Larsson was op dat moment 15 jaar oud. Van haar eerste ep Introducing werd Uncover zowel in Zweden als Noorwegen een nummer-1-hit. Daarna stapte ze over naar Sony Music Entertainment. In 2015 brak ze wereldwijd door met Lush Life. In ons land scoorde ze daarna nog zeven hits, waarvan Words met Alesso in 2022 en Symphony met Clean Bandit in 2017 haar grootste zijn. Het vierde album is onderweg en daarvan is End of Time een lekker voorproefje.