Tiptracks week 42

In de Tiptracks staat deze week een single die  persoonlijk naar Jolwin.nl is gestuurd. Deze licht ik er daarom extra uit. Verder tref je de nieuwe liedjes natuurlijk in mijn lijstje op Deezer en zijn ze komende week extra te horen op MfmBrabant. 

RVMPD & Julia – Peachy

Artwork: Eva van de Sande

Peachy van RVMPD & Julia is ontstaan door een verplichte samenwerking op de Rockacademie in Tilburg. Peachy is het eerste wapenfeit van de 23-jarige Julie Benoit en 24-jarige Mats van Verseveld. De Antwerpse zangeres werd op de Rockacademie gekoppeld aan de Wageningse producer van elektronische muziek. Onder de naam RVMPD & Julia ontstond de single Peachy. Zelf noemen ze de muziek een combinatie van neo-soul en lofi-pop. Peachy gaat over de veelgehoorde leugen: “Ja hoor alles gaat goed met mij.” Het nummer constateert sarcastisch hoe leuk het is om uren te zien wegtikken, terwijl de druk om te presteren toeneemt. Julia ziet hoe haar vrienden vast zitten in hun peachy moment. Zij vindt juist dat het oké is om je soms helemaal rot te voelen.


Louis Tomlinson – Out of my system

Louis Tomlinson leerde we kennen dankzij One Direction. Zijn collega Harry Styles is het meest succesvolle ex-OneD-lid. Niettemin levert Louis Tomlinson met Out of My System een fijne rocktrack af. Dit is de tweede single van zijn op 11 november verschijnende album Faith in the Future. Wat de opvolger is van debuutplaat Walls uit 2020.

Isabèl Usher – Ik kom weer thuis

Isabèl Usher stal in augustus het hart van de Rotterdammers met haar hertaling van Coming home van Diddy, Dirty Money en Skylar Grey. Deze volgde overigens op een versie die ze in juli al van Amsterdam had gemaakt. Maar nu probeert de 23-jarige TikTokster en zangeres heel Nederland te veroveren met Ik kom weer thuis.

Ofenbach, Fabich – Dip it Low

De Franse dj Ofenbach werkt op zijn nieuwe track samen met de Duitse DJ & Producer Fabich. Die laatste is dit jaar (oktober) ook op het Amsterdam Dance Event te vinden. Ofenbach was daar al eerder. Hun gezamenlijke track Dip it Low was in 2004 een hit voor de Amerikanen zangeres Christina Milian en rapper Fabolous. En deze track krijgt achttien jaar later dus een nieuw leven.

Leah Kate – Hot all the time

De Californische zangeres Leah Kate Kalmenson timmert sinds 2018 aan de weg. Ze begon als coverartiest op YouTube. Haar debuut EP kwam in juni 2019 uit. Hierop stonden WTF en So Good. Met Fuck Up the Friendship ging ze in 2020 viral op TikTok met 33 miljoen views. In Australië en het Verenigd Koninkrijk drong ze al eens door tot de hitlijst met 10 Things I Hate about You. Ook toerde ze in maart nog door Europa met Madison Beer. Mogelijk dat ze met Hot all the time nu ook in ons land doorbreekt.

Madison Beer – Showed Me (How I fell in love with you)

De 23-jarige Amerikaanse zangeres (5/3/99) Madison Beer dankt haar bekendheid aan een tweet van Justin Bieber. Die roemde haar zangkunsten. Hij ontdekte haar via YouTube, waarop ze covers plaatste. Als vocalist was ze in 2019 te horen op All Day and Night van Jax Jones & Martin Solveig. Met de nieuwe single Showed Me (How I Fell in Love with You) keert Madison Elle Beer min of meer terug naar haar basis, want het is een cover. Het nummer werd geschreven door Harold Eugene Clark en Roger McGuinn van The Byrds. Hun versie verscheen overigens pas in 1969 op het album Preflyte. En dat was nadat The Turtles er in 1968 succes mee hadden gehad. Overigens is het aannemelijker dat Madison Beer de versie van rapgroep Salt-N-Peppa uit 1991 kende.