Tiptracks week 46

De dancetracks van Dubvision (Out of the Dark) en Alan Walker (Better Off – Alone part 3), de indierock van The Vaccines en indiepop van LP (Love Lines) hebben deze week plaats gemaakt in mijn Tiptracks voor de R&B van Bella Poarch, Nederpop van Irene Hin, folkpop van Noah Kahan & Hozier en feestpop van BENR. Jax Jones met Won’t forget you overleeft deze week, want deze track komt na zes weken alsnog de Tipparde binnen. Mijn volledige lijst Tipptracks vind je op Deezer.

Bella Poarch – Bad Boy!

De Filipijns-Amerikaanse zangeres Bella Poarch ken je hoogstwaarschijnlijk van TikTok. Op 17 augustus 2020 had zij de meest gelikete video door een lipsync van M to the B. In mei het daaropvolgende jaar debuteerde ze met Build a Bitch. De 26-jarige Bella Poarch is opgevoed door haar oma. Bella Poarch groeide op in sloppenwijken, totdat ze geadopteerd door een Amerikaanse militair en zijn Filipijnse vrouw. Bella Poarch diende zelf van 2015 tot 2019 in het Amerikaanse leger. Haar contract werd door depressieve klachten en PTSS niet verlengd. Haar tatoeages dienen om de littekens uit haar jeugd mee te bedekken. Met Bad Boy rekent ze af met de persoon die haar heeft aangerand. En het nummer is een expressie van zelfverzekerdheid.

Irene Hin – Ruis

De 28-jarige Irene Hin uit Amsterdam is naast zangeres ook model. Ze nam in 2022 plek 258 in op de FHM 500. Haar kennismaking met muziek was soul en jazz. Ze werd gevormd door Stevie Wonder, Jamiroquai en Amy Winehouse. Ze noemt haar muziek expressief en meelepend. Ze scrijft rauwe, verhalende liedjes, die recht door zee zijn. Haar vader verloor ze op haar vierentwintigste aan Alzheimer. Hij kreeg de diagnose toen Irene Hin 17 was. Hierover schreef ze Blijf nog even. Ze nam deel aan The Voice of Holland en studeerde Communicatie Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Irene Hin is in Haarlem geboren.

Noah Kahan, Hozier – Northern Attitude

Noah Kahan is een 26-jarige Amerikaanse singer-songwriter (1/1/97). Hij brak door met de single Hurt Somebody. Deze single werd bij ons in 2018 een hit in duet met Julia Michaels. De 33-jarige Ierse singer-songwriter Hozier (17/3/90) kennen we van Take me to Church uit 2013. Northern Attitude was in 2022 al een single voor Noah Kahan. Hierin rekent hij af met de fysieke eenzaamheid, die hij als kind heeft ervaren. Noah Kahan omschrijft het donkere winterseizoen als een gesloten hart. Hij vraagt om begrip voor zijn gesloten houding, die door de isolatie tijdens zijn jeugd in Vermont is ontstaan. Noah Kahan wilde met Northern Attitude al in de sfeer van zijn held Hozier maken. In oktober brachten ze het in Nashville als een duet. Nu is het voor Noah Kahan de enige juiste versie, zo liet hij weten via TikTok.

BENR – 25 Nachten (Wonderful Days)

BENR bestaat uit de dertigers Bart Maessen en Robin Zomer. Sinds 2017 maakt het duo samen muziek. Ze hertalen doorgaans Engelstalige muziek uit de Top 40. Ditmaal grijpen zij terug op 1995. Toen speelde Theo Nabuurs uit Den Bosch per ongeluk na een avondje stappen Help (get me some help) van Arnhemmer Tony Ronald op 45 toeren in plaats van 33 toeren af. Hij liet dit via de telefoon horen aan zijn maatje Ramon Roelofs en de hit Wonderful Days van Chaly Lownoise en Mental Theo was geboren. Evenals de hele happy hardcore-rage trouwens. Hiernaar grijpen Bart Maessen en Robin Zomer, oftewel BENR nu terug met 25 Nachten. Toch was er in 1989 al een Nederlandstalige versie van Will Tura met Mooi, ’t Leven is Mooi en die versie was ook al een versnelde uitvoering van Help (get me some help).