Tiptracks week 47

Blink-182 (Dance With Me), Danielle Nicole (Make Love), Martin D. Jr. (Abandoned Railroad Track) en Tim Knoll (Currents) zijn deze week verdwenen. Nieuw binnen in mijn Tiptracks op Deezer zijn: Snelle, Teddy Swims, The Vaccines & X Ambassadors.

Snelle & Thomas Acda – Rock ’n Roll in Nederland

Lars Bos (4/10/95) alias Snelle uit het Gelderse Gorssel is een hitkanon. Denk aan de Reünie, Smoorverliefd, De Overkant en Lippenstift. De 28-jarige Snelle weet je te raken; hij is grappig en ontroerend. De single Rock ’n Roll in Nederland valt in de categorie pijnlijk grappig. En ondanks dat hij zichzelf op de hak neemt, kan waarschijnlijk menigeen zich hierin herkennen. Mogelijk is het liedje voor mijn tiptracks een wat veilige keuze, maar ik kon niettemin een glimlach niet onderdrukken en dus wil ik deze graag met je delen.

Teddy Swims – Some things I’ll never know

De 31-jarige Jaten Collin Dimsdale (25/9/92) kennen we onder zijn artiestennaam Teddy Swims. Hij was eerder frontman van de Amerikaanse rockband WildHeart. We kennen hem van de monsterhit Lose Control en met Some Things I’ll never know dient de mogelijke opvolger zich aan. De eerste fans kreeg hij via YouTube waarop hij covers plaatste. Zijn vader voedde hem op met soul van Marvin Gaye, Stevie Wonder en Al Green. Zijn album met de grappige titel: I’ve Tried Everything But Therapy (Part 1) verscheen op 15 september. Hierop staat zowel Lose Control als deze nieuwe single.

X Ambassadors – Deep End (from Aquaman and the Lost Kingdom)

De alternatieve rockband X Ambassadors (XA) komt uit Ithaca in de staat New York. De basis van de band bestaat uit de broers Sam en Casey Harris. Ondanks zijn visuele beperking is Casey Harris de toetsenist. Sam is de leadzanger, gitarist en saxofonist. Met gitarist Noah Feldshuh waren beide broers al ver voor de band bevriend. Drummer Adam Levin leerden ze op The New School in New York kennen. X Ambassadors stond tot op heden viermaal in de Top 40. Hun grootste hit scoorden ze met Back to You een samenwerking met Lost Frequencies en Elley Duhé. Deep End is de soundtrack bij het actieavontuur Aquaman and the Lost Kingdom. Deze film komt op 21 december uit.

The Vaccines – Lunar Eclipse

De Londense indierockers van The Vaccines zijn na een week afwezigheid terug in mijn Tiptrackslijstje. Ditmaal met hun track Lunar Eclipse. Dit is de derde single van de aankomende zesde plaat pick-up full of pink carnations. Eerder releasete ze Heartbreak Kid en Sometimes I Swear. Het album verschijnt op 12 januari 2024. The Vaccines bestaan sinds 2010. De band maakt energieke uptempo nummers, waarin een zware melancholische boodschap zit.