Tiptracks week 6

Hoewel Blanks deze week nog met een versnelde versie kwam van Love Situation (911) nemen we toch afscheid van hem. Hij verlaat de Tiptracks samen met John Legend, Mula B & Goldband, Green Day, Alan Walker en The Wanderer. Nieuw zijn Caity Baser, Crowded House, Melle, Mell & Vintage Future, Remme & Tors. De volledige lijst vind je op Deezer.

Caity Baser – I ‘m A Problem

Caity Baser stond in Groot-Brittanië stond al zo’n vier keer in de hitlijst. Ook merkte de BBC haar aan als The Sound of 2024 en werd ze bij de Brit Awards genomineerd als Rising Star. Haar single I’m A Problem noemt ze het toonbeeld van vrouwelijke woede en lef. De track is de derde singel van haar aanstaande album Still Learning, dat op 12 maart uitkomt. Op dit ablum schrijft ze de ervaringen van de afgelopen twee jaar van zich af. Ze stelt volop onzin met jongens te hebben ervaren, een fijne tijd met vrienden te hebben gehad en schrijft ze haar fouten van zich af.

Crowded House – Oh Hi

Crowded House is bekend van de hits Don’t dream it’s over, Weather with you en Four seasons in One Day. De band ontstond na het uiteenvallen van Split Enz, waarin Neil Finn samen met zijn broer Tim in zat. Het recentste album Dreamers Are Waiting stamt uit 2021. Met Oh Hi verschijnt er voor het eerst in drie jaar weer nieuwe muziek van de band, waarin tegenwoordig ook zijn twee zoons Elroy en Liam in zitten. Oh Hi is een lichtvoetig gitaarlied over het zien en horen van ieder mens.

Mell & Vintage Future – Crazy

Mell & Vintage Future verloor woensdag 10 januari 2024 hun 63-jarige toetsenist Nico Brandsen aan een hersentumor. Crazy is de eerste single zonder hem. Niettemin besloten drummer Ton Dijkman en zangeres Melanie Jonk om door te gaan. Live worden ze aangevuld door toetsenist Martin Scheppink, die je zou kunnen kennen als achtergrondzanger en toetsenist bij Tangarine. Momenteel spelen Mell & Vintage Future in het theater, in juni staat de band op Pinkpop en in oktober doen ze clubshows in Amsterdam, Dordrecht, Hengelo, Nijmegen, Tilburg en Utrecht.

Melle – Haunt Me

Melle is de artiestennaam van Melina Mellé. Deze Canadese singer-songwriter heeft de houding van Alanis Morissette en is muzikaal beïnvloed door Ed Sheeran en Selena Gomez. Melle komt het Barrie onder de rook van Toronto. Haar muziek gaat over wat tienermeisjes doormaken, zoals groeipijnen, conflicten met ouders en problemen met jongens. Bij haar muzikale zoektocht is ze al bijgestaan door producers die gewerkt hebben met Beyoncé, Celine Dion, Kanye West en Ne-Yo.

Remme – Heat

Remme komt uit Eindhoven en volgde in Utrecht de Herman Brood Academie. In zijn nummers vertelt hij over de wereld om zich heen. Muzikale inspiratiebronnen zijn Fleetwood Mac, Jeff Buckley, Michael Jackson en Justin Bieber. Zijn eerste single Get Older verscheen in januari 2020 tijdens Eurosonic Noorderslag. Heat gaat over de zenuwen, die ontstaan als je in de buurt bent van iemand die je leuk vindt. Hij gaat hiermee terug naar zijn tienerjaren.

Tors – Happy Enough

Tors is een indiepop trio uit Devon. X Ambassadors nam de band al onder de vleugels door ze als voorprogramma mee te nemen op tournee. Tors warmde ook het publiek van Sam Ryder, Tom Walker en Duncan Laurence op. Ook schreef Tors muziek samen met Declan J Donovan en voor Dean Lewis. Als inspiratiebronnen noemen ze Nick Cave, The Beatles, Joni Mitchell, maar ook The Gypsy Kings. Tors bestaat uit Jack Bowden en de broers Matt en Theo Weedon. De band bracht in november 2016 hun eerste muziek uit. Toch kreeg de band pas in 2023 hun eerste platencontract.