Tiptracks week 7

Christine and the Queens heeft met de Bee Gees-cover Stayin’Alive niet echt een potje kunnen breken. Ook Komodo met 44 Calls in de unpluggedversie is niet aangeslagen en dat geldt ook voor Mike Williams & Robbie Mendez met Blessed, Merol & Gustaph met Vernissage, Tim Dawn met A Maze en Declan J Donovan met Hungry Heart. Zij maken deze week in de Tiptracks op Deezer dan ook plaats voor Douwe Bob, Kaiser Chiefs, Nienke Leone, Pearl Jam, Simpleton en Wallows.

Nienke Leone – Leuker als je high bent

De Rotterdamse singer-songwriter Nienke Leone schreef al eens met Sanne Hans het nummer Altijd Onderweg voor de band Miss Montreal. Zelf was de conservatoriumstudente Nienke Leone geselecteerd voor de Poprondes van 2021 en 2022. Nienke Leone werd geïnspireerd artiesten als Acda en De Munnik, Ben Howard en Typhoon en door bands als Bløf en Racoon.  Ze kan zowel melancholisch en dromerig als rauw en poëtisch zijn. Leuker als je high bent is catchy en aanstootgevend, want het promoot drugsgebruik. Zeker omdat ze op TikTok oproept mensen te taggen, die leuker zijn als ze high zijn.

Pearl Jam – Dark Matter

De grungeband Pearl Jam rond zanger Eddie Vedder gaat alweer bijna 35 jaar mee. De band werd in 1990 in Seattle opgericht en is toe aan het twaalfde album. Hiervan is Dark Matter de titeltrack. Het album verschijnt op 19 april en is de opvolger van Gigaton uit 2020. Pearl Jam gaat ook op tour. En Nederland staat vooralsnog niet in het schema. En dat terwijl de band in 2022 nog een concert in de Ziggo Dome moest afzeggen vanwege keelproblemen van Eddie Vedder.  Pearl Jam is bekend van de tracks Alive, Black en Just Breathe. De band verkocht wereldwijd zo’n 100 miljoen albums.

Douwe Bob – Where did all the cool kids go?

Douwe Bob bracht op Valentijnsdag zijn zesde album uit. Hiervan is Where did all the cool kids go? de titeltrack. Het nummer gaat over zijn eigen jeugd, toen hij met zijn vrienden door de Amsterdamse Pijp fietste en kattekwaad uithaalde. Overigens waren zijn helemaal niet zo cool, stelde Douwe Bob in een interview met het AD. De meeste songs op het album gaan trouwens over zijn kinderen en het vaderschap. Het doel van Douwe Bob is dan ook om een goede vader te zijn. En daarom drinkt hij tegenwoordig 0.0-bier, want hij wil niet met een sinas aan de bar zitten. Al snap je dan de vraag Where did all the cool kids go? wel een stuk beter. Alhoewel is het juist niet cool om pleziet te hebben zonder alcohol?

Simpleton – A Cure for my feels

Simpleton is het nieuwe muzikale project van Rockacademie-student Chris Berendsen uit Duizel. Met zijn vorige band Casey’s Call deed hij in 2021 mee aan de Popronde. Simpleton maakt alternatieve popmuziek. A Cure for my feels is een aanstekelijk radioliedje. Simpleton laat zich vertalen als domkop of simple ziel. Hij debuteerde in mei 2023 met de single Light in the Fuse.

Kaiser Chiefs – Beautiful Girl

Rockband Kaiser Chiefs komt uit het Engelse Leeds. De band had zijn grootste successen tussen 2005 en 2008. Denk aan singles als als I Predict a RiotOh My GodEveryday I Love You Less and Less en de top-10-hit Ruby. Kaiser Chiefs bestaat officieel sinds 2003 en heeft zich laten inspireren door de new wave en punkrock uit de jaren ’70 en ’80. Het achtste Kaiser Chiefs’ Easy Eight Album verschijnt op 1 maart. En eerlijk is eerlijk Beautiful Girl klinkt ook wel een beetje als een makkelijk rockliedje.

Wallows – Your Apartment

Wallows is een alternatieve rockband uit Los Angeles. Hun eerste single Pleaser verscheen in 2017. De drie bandleden maken al sinds 2011 samen muziek. Van de band verschenen tot op heden twee albums; Nothing Happens in 2019 en Tell Me That It’s Over in 2022. Hoewel Wallows in 2019 al in Nederland optrad is Your Aparment mogelijk toch de eerste melodieuze kennismaking met deze band.