Tiptracks week 1

Reeds in week 42 tipte ik Isabèl Usher met Ik kom weer thuis. Deze week komt ze binnen in de tipparade. Ook nieuw is Lady Gaga met Bloody Mary en Ilse DeLange met Drown us out. Die laatste vind ik ook mooi. Evenals SERA met Head Held High en Oliver Tree met Sunshine. Verder is de aanwas natuurlijk mager op de drempel van een nieuw jaar.

SERA – Head Held High

Sera de Bruin (11/5/94) is de volledige naam van SERA. Deze zangeres uit Sliedrecht heeft Turkse roots. Dat vertelde ze in De Gevaarlijkste Wegen, waarin ze met cabaretier Remco Veldhuis door de omgeving van Trabzon reed. SERA brak door dankzij video’s waarin ze vanuit haar auto popsongs coverde. Dat bracht haar op de verjaardag van Christiano Ronaldo voor een optreden. En ook Justin Bieber strikte haar voor een duet. Head Held High is haar derde single na Only Us en Take A Chance.

Oliver Tree – Sunshine

Comedian, producer en zanger Oliver Tree Nickell (29/6/93) begon op zijn derde met pianospelen. Sinds zijn 17e maakte hij muziek onder de naam Tree. Hij bracht een jaar later een EP uit bij een label uit Londen. Dit zorgde voor goedkeuring van Radiohead-frontman Thom Yorke vanwege de cover van Karma Police. Maar Oliver Tree ging terug naar school. Zijn debuutalbum Ugly is Beatiful verscheen in 2020. Dat was tien jaar later.  De moeilijke tweede kwam in 2022 uit met Cowboy Tears. Afgelopen herfst verscheen Miss You een samenwerking met Robin Schulz. En nu is er helemaal solo Sunshine.

Ilse DeLange – Drown us out

Ilse DeLange (13/5/77) brak vijfentwintig jaar geleden door met I’m not so tough van het album World of Hurt. Het elfde studioalbum verschijnt in 2023. Ilse DeLange wisselt countrysongs af met popliedjes. Haar muzikale basis legde ze bij de band Cash on Delivery. Ook heeft ze een voorliefde voor de Nashvillesound. In Drown Us Out bezingt Ilse DeLange dat je van je hart geen moordkuil moet maken. Woorden die je inslikt, verstikken je uiteindelijk. Volg je hart en spreek je uit.