Tiptracks week 38

De nieuwe van de Sugababes heb ik niet geselecteerd en dat geldt ook voor de nieuwe van Thirty Seconds to Mars. Of ik daar gelijk in heb, zal de toekomst uitwijzen. Vooralsnog staan deze niet in de Tipparade, maar wat vond ik dan wel de moeite waard voor mijn Tiptracks op Deezer?

All Time Low ft. Avril Lavigne – Fake as Hell

Poppunkband All Time Low uit Baltimore heeft voor Fake as Hell de samenwerking gezocht met de Canadees-Franse actrice en singer-songwriter Avril Lavigne. Zij scoorde aan het begin van deze eeuw monsterhits met Sk8ter Boi en Complicated. Haar laatste hitnotering is intussen ook al weer tien jaar geleden (Here’s to never Growing UP). Vorig jaar werkte ze samen met Yungblud voor I’m a Mess, wat in België wel tot de Ultratop 50 doordrong. All Time Low begon als coverband van onder meer Green Day op de middelbare school. Ze zijn beïnvloed door Blink 182 en New Found Glory. Hun naam komt uit de liedtekst Head On Collision van New Found Glory. Eerder liet ik je al kennismaken met Monsters (ft. Demi Lovato & Blackbear), PMA (ft. Pale Waves) en Some Kind of Disaster).

BANNERS – Broken Hearted

BANNERS is vooralsnog een one-hit-wonder, die we kennen van Someone to you, dat in 2020 dankzij TikTok en voetbalgame FIFA een hit werd. Banners is de artiestennaam van Michael Joseph Nelson uit Liverpool. Hij leerde zingen in een kerkkoor. BANNERS blijft fijne popliedjes uitbrengen. Broken Hearted is de derde track, die ik dit jaar in mijn Tiptracks opneem na eerder Name in lights en In Your Universe.

WIES – Leugenaar II

Beïnvloed door Ramses Shaffy, Maarten van Roozendaal en Spinvis maakt WIES Nederlandstalige popmuziek. De band komt uit Amsterdam en wordt aangevoerd door Jeanne Rouwendaal. Leugenaar II volgt op Leugenaar, een nummer dat WIES twee jaar geleden uitbracht. De single komt van het album Alles Anders dat 27 oktober uitkomt. Eerder draaide ik al Blijf Weg van datzelfde album.  Ook liet ik je al kennismaken met Soms is het te Laat en Barman. De band nam in 2019 deel aan de Popronde.

Daimy Lotus – OCD

De in Eindhoven geboren singer-songwriter Daimy Lotus is dit jaar geselecteerd voor de Popronde. Alleen doet de geëngageerde punkrockster helaas niet onze regio aan. We speelt ze in haar geboorteplaats in Drinkers Pub, in FERRY in haar woonplaats Rotterdam en in Bolle in Tilburg. Ze was in 2022 wel op het talentenstage van het Bevrijdingsfestival in Roermond te zien. Vorig jaar liet ik je al kennismaken met Pathetic en Never get me. Muziek ziet ze als therapie. Ze heeft een uitgesproken kledingkeuze en mening over het seksisme van mannen.

Spinvis – Het Volgende Moment

Erik de Jong(2/2/61) alias Spinvis gaat in Vlaanderen een gooi doen naar De Slimste mens ter wereld. De 62-jarige zanger en multi-instrumentalist noemt Spinvis overigens een sociaal kunstwerk, wat maakt dat hij niet vertelt waarover zijn nummers gaan. Spinvis brak in 2002 door met het album smalfilm en de track bagagedrager. Spinvis knutselt zijn muziek zelf in elkaar en goochelt met woorden, die veelal cynisch klinken.

Only the Poets – Looking at You

De Britse indierockers van Only the Poets stonden al op Pinkpop, 11 september nog in Doornroosjes Nijmegen en in augustus op Pukkelpop. Rond die periode kwam ook Over & Over uit, dat opnieuw niets deed. Hoewel de single Jump! het schopte tot Megahit en werd gemaakt in maak ’t of kraak ’t lukt het Only the Poets, maar niet om door te dringen tot de hitlijst. Met Looking at You doet de band een nieuwe poging.

Goldkimono – Dogtown

Goldkimono is het muzikale project van producer en singer-songwriter Martijn ‘Tinus’ Konijnenburg. Je kunt hem kennen van de onenigheid die hij had met Arjen Lubach. Deze cabaretier claimde meegeschreven te hebben aan de wereldhit Firestone van de Noorse dj Kygo. De basis van Firestone werd door Konijnenburg gelegd. In 2007 stond hij zelf in de top 10 met de hit Wonderwoman, want hij was gitarist en rapper in Leaf. Martijn Konijnenbrug werkte ook met Anouk, Diggy Dex, Dotan, Ferry Corsten, Krystl, Nina June, Rachel Louise en Van Velzen. Zijn enige hitnotering als Goldkimono is vooralsnog To Tomorrow, dat in 2020 zeven weken in de Top 40 stond met 25 als piekpositie.