Tiptracks week 40

Jonasu, Maaike Ouboter, Diggy Dex, Fre & Anna Sylvia en Kimmy June zijn er niet in geslaagd door te dringen tot de mainstream hitlijst. Zij maken deze week plaats voor Alan Walker, DubVision, Jax Jones, LP en Tim Knol in mijn Tiptracks-lijstje op Deezer.

Tim Knol – Currents

Een maand na het verschijnen van zijn 4-sterrenalbum Long Live Your Friends (24/8/23) heeft Tim Knol(12/9/89) de track Currents uitgebracht. En die staat niet tussen de tien tracks op het album. Tim Knol komt uit het West-Friese Hoorn en brak in 2010 door met zijn titelloze debuutalbum en de single Sam. De singer-songwriter oogste ook lof vanwege zijn aangepaste levensstijl. Hij trok de wandelschoenen aan en viel veertig kilo af. De 35-jarige zanger is dit jaar vader geworden van een dochter. En zijn liedjes zijn persoonlijker dan ooit. Hij heeft daarvoor wel wat gêne moeten overwinnen.

Jax Jones – Won’t Forget You (ft. D.O.D & Ina Wroldsen)

Jax Jones grijpt op Won’t Forget You terug op de ninetiessound. Dat laat de hoes, waarop een fictieve wasmiddelverpakking staat afgebeeld duidelijk zien. Jax Jones is de dj-naam van de 36-jarige Londense producer Timucin Lam (25/7/87). Hij scoorde zijn eerste grote hit You don’t know me samen met de Brits zangeres Raye. Deze werd in 2017gebruikt in de Lipton Ice reclame. De singlehoes van dat liedje betond trouwens uit een pak ontbijtgranen. Dit jaar scoorde Jax Jones met Calum Scott een Top-10-hit met Whistle en vorig jaar met MNEK de hit Where Dig You Go?

LP – Love Lines

De talentvolle 42-jarige songwriter Laura Pergolizzi schreef Christina Aguilear, Backstreet Boys, Cher en Rihanna naar de hoogste plekken in de hitlijst. Als zangeres LP scoorde ze tot nu toe slechts één hit met Lost on You in 2016. Toch blijft ze ook zelf mooie liedjes uitbrengen, zoals Love Song in augustus en One Like You in juni. Love Lines is de derde single die ik dit jaar onder jouw aandacht wil brengen via mijn Tiptracks.  Love Lines is tevens de titeltrack van haar gelijktijdig verschenen album.

DubVision, Nu-La – Out Of The Dark

DubVision is het dance-project van de Haagse boers Victor(1989) en Stephan(1981) Leicher. Op aandrang van hun ouders leerden ze pianospelen. Het productiewerk van Stephan wakkerde ook bij Victor de muzikale vlam aan. Ze werkten met Afrojack, Sander van Doorn en Martin Garrix. Ze kwamen tot op heden niet verder dan de Tipparade. Aan de vooravond van het Amsterdam Dance Event (18-22 oktober) releasen ze Out of The Dark met zangeres Nu-La als vocaliste.

Alan Walker – Better Off (Alone pt. III)

Na uitvoeringen van DJ Jurgen en Alice Deejay heeft nu ook de 26-jarige Noors-Britse dj/producer Alan Walker (24/8/97) Better Off Alone onder handen genomen. Toch is dat niet waar part three op slaat. Het is zijn derde Alone track. De eerste verscheen in 2016, de tweede volgde in 2021 samen met Ava Max en nu is er de cover Beter Off Alone een samenwerking met de Haagenaars Eelke Kalberg en Sebastiaan Molijn van Dash Berlin en dj en YouTuber Vikram Singh Barn, alias Vikkstar. De tekst do you think you’re better off alone komt trouwens van Molijn, die ook bij de uitvoering van Alice Deejay betrokken was. Molijn zou dit verzucht hebben toen zijn liefdespartner hem verliet.