Tiptracks week 37

Elke week ontdek ik weer dat ons land geweldige muzikanten huisvest. En via mijn Tiptracks op Deezer probeer ik jou daar ook van te overtuigen. Deze week bestaat de nationale trots uit Bakermat, Blanks en Tusky. De buitenlandse uitstapjes gaan naar Amerika en Engeland. En nee, niet de nieuwe van de Rolling Stones, want Angry wordt sowieso een hit (al was het maar door de clip).

Tusky – Babybird

Punkrockband Tusky uit Alblasserdam is geboren uit de hardcore-/punkband John Coffey. Die band hield er in 2016 na het derde album mee op. De gitaristen Alfred van Luttikhuizen en Sjors van Reeuwijk vonden samen met drummer Bas Allein Richir een nieuwe liefde en dat werd Tusky. Intussen heeft Alfred de band weer verlaten en weet Tusky het ook af en toe wat rustiger aan te doen. Hiervan is Babybird een voorbeeld. De gitaren zijn nog steeds stevig, maar de vocalen klinken als zang.


Tors – Miracle

Het trio Tors komt uit Devon in het Verenigd Koninkrijk. Tors maakt niet alleen zelf muziek, maar schrijft ook voor anderen. Zo schreven ze Perfectly Imperfect voor Declan J. Donovan. Ook werkten ze met Dean Lewis. Het trio omschrijft de eigen muziek als onstuimige, hook-gedreven indiefolk. Ze tourden met Tom Walker, John Newman, Walking on Cars, Picture This en X-ambassadors. De single Miracle klinkt verbazendwekkend aanstekelijk en is dus wonderschoon.

Bakermat – So Glad That the Lord

Bakermat is de dj-naam van de 31-jarige Lodewijk Fluttert(8/10/91) uit Markelo. Hij maakt techno met jazz en soul invloeden. Zijn hit One Day uit 2013 is nog altijd een floorfiller. In die track zit trouwens een sample van Martin Luther King’s I have a dream-toespraak. Ondanks dat hij alleen in 2015 nog een keer de hitlijst wist te halen met Teach Me is hij nog altijd actief en dat bewijst hij met So Glad That the Lord. Een heerlijke laidback dance-track. Gelijk met deze track is het album From A Bakermat Point of View verschenen.

Blanks – Not Scared Anymore

De 26-jarige singer-songwriter Simon de Wit(19/4/97), alias Blanks maakt mooie vlotte popliedjes. Zijn doel is dan ook de prefecte melodie of tekst te vinden. Al vaker kreeg dit jaar ik deze oud-deelnemer aan Beste Zangers op mijn netvlies (week 3, 14 & 25). In 2020 werd hij tijdens Eurosonic Noorderslag uitgeroepen tot Beste Artiest. Hij woont in Groningen, maar komt uit Vleuten-De Meern. Vrijdag 8 september was hij nog terug te vinden op Appelpop in Tiel. Je zou Blanks ook kunnen kennen van de Post Malone-cover Better Now, die ging in 2018 namelijk viraal.

Noah Floersch – Ghost of Chicago

De 24-jarige singer-songwriter Noah Floersch(8/2/99) komt uit Omaha, Nebraska. Sinds jonge leeftijd volgde hij pianolessen en hij leerde zichzelf banjospelen, omdat hij onder de indruk was van Mumford and Sons. Aan de Nebraska-Lincoln Universiteit studeerde hij marketing. Hij koos die richting om zijn eigen indiemuziek te leren promoten. De studie rondde hij in 2021 af, om zich daarna vol op het componeren te storten. Overigens debuteerde in 2018 met de track Girl from the sidewalk. De single Ghost of Cicago verscheen eigenlijk al in april. Nu komt deze ook in ons land bovendrijven.